EDISYON:

Fatih Altaylı istediği cevabı alamayınca kendi anketini sansürledi: Vatandaş 'sahipsiz köpekleri uyutun’ dedi

Şefika Nur Çiftçi
23:4929/05/2024, Çarşamba
G: 30/05/2024, Perşembe
Yeni Şafak
Sözde özgürlükçü Fatih Altaylı, 'sahipsiz başıboş köpekleri uyutun' diyen vatandaşları sansürledi
Sözde özgürlükçü Fatih Altaylı, 'sahipsiz başıboş köpekleri uyutun' diyen vatandaşları sansürledi

Son iki yılda 100’e yakın vatandaşın ölümüne neden olan başıboş sokak köpekleriyle ilgili düzenlemenin kısa zamanda Meclis’e gelmesi bekleniyor. Saldırgan köpekler tarafından yaralanmış ya da bir yakınını kaybetmiş aileler yetkililere sesini duyurmaya çalışırken, bir yandan da sansüre maruz kalıyor. Yandaş gazeteci Fatih Altaylı; X (Twitter) hesabından paylaştığı, “Sokak hayvanlarının öldürülebilmesini yasallaştıran yasa teklifini onaylıyor musunuz, onaylamıyor musunuz?” sorulu anketi, binlerce kişinin çoğunluğu oluşturarak, yüzde 57 oranında “Onaylıyorum” cevabını vermesi üzerine, anketi yayından kaldırdı.

İç güvenlik sorunu haline gelen başıboş sokak köpeği sorununa ilişkin düzenleme, yakında Meclis’e geliyor. Söz konusu düzenlemeye göre; belediyelerin başıboş köpekleri toplayacağı, barınaklarda bakım ve aşılama işlemi yapılacağı, barınaklardaki köpekler için sahiplendirme ilanı verileceği ve 15-30 gün içinde sahiplendirilmeyen köpeklerin uyutulacağı iddia edildi.





Her geçen gün yeni bir vahşet haberine uyanıyoruz


2023-24 yıllarında yaklaşık 100 vatandaşımız hayatını kaybederken, sadece son 45 günde 7 insanımız saldırgan başıboş köpekler tarafından uğradığı saldırı sonucu feci şekilde can verdi.



Binlerce kişiyi sansürledi


Yandaş Gazeteci Fatih Altaylı, söz konusu meseleye dair X (Twitter) hesabından yayınladığı anketi 2 saat sonra apar topar sildi.


Altaylı, kendisini takip eden 2 buçuk milyon kullanıcıya, “Sokak hayvanlarının öldürülebilmesini yasallaştıran yasa teklifini onaylıyor musunuz, onaylamıyor musunuz?” sorusunu sordu. Sadece iki saat içerisinde 72 bin 700 kişinin oy kullandığı ankette vatandaşlar, yüzde 57 oranında ‘Onaylıyorum’, yüzde 43 oranında ‘Onaylamıyorum’ yanıtını verdi.



Mama lobisinin baskısından korkan Fatih Altaylı, vatandaşların, sahipsiz kalan başıboş sokak köpeklerinin uyutulmasını desteklediği anketi yayından kaldırdı.



#Fatih Altaylı
#Başıboş Köpek Sorunu
#sokak köpeği
#sansür
#anket

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.