|

Facetime kiracıları

Kumpas savcıları Sarıkaya ve Çimen ile FETÖ’cü hakim Gündoğdu’yu Kayaşehir’deki evinde saklayan Erol Yılmaz İrfanoğlu, “Arandıklarını bilmiyordum” yalanına sarıldı. Oysa İrfanoğlu, kuzeni Gündoğdu ile Facetime’dan irtibat halindeydi

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:37 - 13/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Facetime kiracıları
​Facetime kiracıları

FETÖ adına ‘Selam-Tevhid’ kumpasında rol alan 54 hakim ve savcı hakkında açılan davanın firari hakimi Dursun Ali Gündoğdu ile örgüt üyesi firari savcılar Sadrettin Sarıyaka ve Adnan Çimen, yurtdışına kaçma hazırlığı yaptıkları evde 17 Şubat’ta kıskıvrak yakalandı. Meslekten ihraç edilen FETÖ'cüler Kayaşehir’deki konutta gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Üç kritik isimden Sarıkaya ile Gündoğdu, 7 Şubat 2012’de MİT’e yönelik kumpasta rol almış, Hakan Fidan'ı ifadeye çağırmıştı. Firari FETÖ’cüleri evinde saklayan Erol Yılmaz İrfanoğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İrfanoğlu hakkında 'terör örgütü üyeliği' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

AYLIK 500 TL KİRA ALMIŞ

İddianamede İrfanoğlu’nun teyzesinin oğlu Gündoğdu’ya temin ettiği ev için aylık 500 TL kirayı elden aldığı vurgulandı. Evde firari savcılardan Hasan Kılıç adına düzenlenmiş pasaport da bulundu. İfadesinde 4-5 ay önce Gündoğdu’nun kendisini arayıp ‘kalacak yere ihtiyacım var’ aktaran İrfanoğlu, evi ona verdikten sonra 2-3 kez ziyarete gittiğini, evde Sadrettin Sarıkaya ile tanıştığını anlattı. Evi boş bir şekilde teslim ettiğini anlatan İrfanoğlu, evdeki eşyaların kendisine ait olmadığını vurguladı.


O YALANA KİMSE İNANMADI

İrfanoğlu’nun temin ettiği evin, FETÖ üyelerinin yurtdışına kaçma hazırlıklarını yürüttükleri ve polisten kaçma amacıyla kullandıkları bir tür ‘güvenli ev’ olduğuna dikkat çekildi. Savcılığa göre İrfanoğlu, akrabasını saklamaktan ziyade, evi FETÖ mensupları için tahsis etti. ‘Hakim ve savcıların arandığından haberi olmadığı’ yönündeki savunması ise hayatın olağan akışına aykırı bulundu. Kuzeniyle hiçbir şekilde telefonla irtibat kurmayan İrfanoğlu, görüşmelerini ‘Facetime’ programı üzerinden gerçekleştirdi. İrfanoğlu’nun hakim Gündoğdu ile gizli bir şekilde iletişime geçtiği, dolayısıyla ‘arandığını bilmiyordum’ savunmasına itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

#FETÖ
#Facetime
#Dursun Ali Gündoğdu
#Selam-Tevhid
7 yıl önce