|

Faaliyetlerine izin vermeyeceğiz

İstanbul’da düzenlenen “Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi”ne katılan farklı ülkelerin Adalet Bakanları, 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösterdiklerini belirterek, FETÖ’ye tavır aldıklarını ve faaliyetlerinin durdurulması için de gerekli adımların atıldığını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 23:45 - 20/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Çırağan Sarayı'ndaki “Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi”ne, 47 ülkeden aralarında Adalet Bakanlarının da bulunduğu yargı temsilcileri katıldı. 3 gün süren ve 47 ülkenin imzasının yer aldığı sonuç bildirgesinin paylaşıdığı kongrede, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin ana gündem maddesi ise FETÖ oldu. Konuk bakanlar, 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını kaydederken, FETÖ konusunda net bir tavır sergiledi.



OKULLARINI KAPATTIK


Kongreye katılan bakanlardan Nijerya Adalet Bakanı Abubakar Malami, 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını belirterek, "FETÖ'ye tavır aldık ve okullarını kapattık. Nijerya'da faaliyet göstermesine izin vermeyeceğiz" dedi. Azerbaycan Adalet Bakanı Fikret Mammadov ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev'in darbe teşebbüsüne ilk tepki gösteren lider olduğunu hatırlattı. Azerbaycan'daki FETÖ yapılanmasına tavır aldıklarını kaydeden Mammadov, "Okullarının kapatılması için gerekli adımları atıyoruz. Türk hükümetinin ve sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanındayız" diye konuştu.



TÜRKİYE İÇİN DUA ETTİK


Somali Adalet Bakanı Abdullahi Ahmed Jama ise, "Açlık ve kıtlığın en çok olduğu dönemde sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Somali'ye ziyareti Somali tarihi için milat olmuştur. Bunu asla unutmuyoruz. 15 Temmuz günü Somali halkı olarak Türkiye ve Türk milleti için dua ettik" ifadelerini kullandı.



DESTEK İÇİN BURADAYIZ


Umman Adalet Bakanı Sheikh Abdulmalik bin Abdullah da 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösterdiklerini belirterek, “Vesayeti asla kabul etmiyoruz. Bu kongreye katılmamızın bir nedeni de Türkiye'ye desteğimizi ifade etmektir. Umman halkı Türk milletinin yanındadır” şeklinde konuştu.



#FETÖ
#Sheikh Abdulmalik
#İstanbul
8 yıl önce