|

Çanakkale'de bir orman yangını daha: Ezine'de çöp döküm alanındaki alevler ormana sıçradı

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde öğle saatlerinde tarım arazisinde çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra bu defa da saat 16.30 sıralarında çöp döküm alanında başka bir yangın çıktı. Rüzgar nedeniyle yayılan alevler, ormana da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Yangın nedeniyle Kiremitoba köyünün ardından Aladağ köyü de tahliye edildi.

18:11 - 20/06/2024 Perşembe
Güncelleme: 20:38 - 20/06/2024 Perşembe
DHA
Ezine'de orman yangını.
Ezine'de orman yangını.

Çanakkale'nin Ezine ilçesindeki çöp döküm alanında çıkan yangın, ormana sıçradı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.



Ezine'de, tarım arazisinde çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra bu defa da saat 16.30 sıralarında çöp döküm alanında başka bir yangın çıktı.

Rüzgar nedeniyle yayılan alevler, ormana da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangına, havadan ve karadan müdahale ediyor.

İki köy boşaltıldı

Ezine ilçesinde çöplükte başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangın nedeniyle Kiremitoba köyünün ardından Aladağ köyü de tahliye edildi.

Alevlerin tehdit etmesi nedeniyle tahliye edilen Ezine'ye bağlı Kiremitoba ve Aladağ köylerinde bazı ev ve ahırlar yandı.

Köylülerin yanan ev ve ahırları ekiplerle birlikte söndürmeye çalıştığı öğrenildi.

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, çevre yerleşim birimlerindeki vatandaşların yangına karşı dikkatli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

Öte yandan, Gelibolu'daki orman yangınının kontrol altına alındığı öğrenildi.


#Orman Yangını
#Çanakkale
#Ezine
12 gün önce