|

Evlilik için FETÖ GBT

Evlenmek isteyen örgüt üyelerinin eş adaylarını detaylı şekilde araştıran FETÖ’nün, GBT benzeri bir sistem kurduğu ortaya çıktı. Buna göre FETÖ’cü askeri hakim Hamza A, Seval E.’nin TC kimlik numarasını örgüt abilerine iletti. Onay gelmeyince Hamza A, evlenmekten vazgeçti.

Yeni Şafak
04:00 - 18/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:10 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Evlilik için FETÖ GBT
​Evlilik için FETÖ GBT

FETÖ’nün askeri yargı yapılanmasına ilişkin 136 şüpheli hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede çarpıcı tanık ifadeleri dikkat çekiyor. Başka bir FETÖ soruşturmasında şüpheli olan Seval E., 2014 Ağustos'unda telefonuna ByLock yüklediğini kabul etti. Evlenmek amacıyla tanıştığı şüpheli Hamza A’nın, “Benim hakimlik mesleğine girerken referansım olan, bana yardımcı olan kişilerin evliliğimi onaylamalar gerekiyor” dediğini ve bu kişilerin kendisini araştıracağını söyleyerek TC kimlik numarasını aldığını anlattı. Kimlik numarasını verdikten birkaç gün sonra A’nın aradığını dile getiren Seval E., “Bu işin olmayacağını, bundan sonra görüşemeyeceğimizi, evliliğimizin mümkün olmadığını söyledi. Hamza ile bu şekilde ayrıldık ve bir daha da görüşmedik” diye konuştu.

'ABİ'DEN BYLOCK TEHDİDİ

İddianamede gizli tanık ‘Deniz-2’nin beyanları da yeraldı. Örgütün, Etlik’teki bir apartman dairesinde 6 kişiyle birlikte kendilerini hakim-savcılık sınavlarına hazırladığını belirten gizli tanık, 2013 Temmuz ayında kura çektiğini söyledi. 17/25 Aralık darbe girişimi ile MİT TIR’larının durdurulması olaylarının FETÖ tarafından yapıldığını düşündüğü için örgütten yavaş yavaş uzaklaşmaya başladığını iddia etti. ‘Sait’ kod isimli örgüt mensubunun telefonuna ByLock’u yüklediğini kaydeden Deniz-2, örgütle yollarını ayırıp programı kaldırması için gittiğinde ise örgüt mensubunun kendisini tehdit ettiğini ve “Benim bilgisayarımda bir program var, senin IMEI numaranla ByLock bilgilerini aldım, bundan sonra bilgisayar üzerinden senin telefonunla yapılmış gibi görüşmeler yapacağım, seni yakacağım, sen buraya gelip gidersen problem olmaz” dediğini anlattı. Gizli tanık, bu tehdit ve şantajdan sonra örgüt ile bağlantısını iyice kopardığını ileri sürdü.

Soruların
aynısı çıktı

FETÖ’nün askeri yargı sınav sorularını mensuplarına verirken, diğer sınavlarla aynı yöntemi kullandığı belirlendi. Gizli tanık ‘Kutup Yıldızı’, üniversite sonrası Keçiören’de çalışma evine geçtiğini, kaldığı evin sorumlusunun Mustafa M. olduğunu kaydederek, “Benle birlikte bu evde askeri hakim olarak bildiğim İbrahim Yiğit kalıyordu. Sınavda çalıştığımız dönemde eve bir şahıs gelerek askeri hakimlik sınavı hakkında bilgi verdi. Sınavdan 1-2 gün önce Fatih Hüseyin İnal isimli abi eve gelerek bizi bir odaya çağırdı ve yemin ettirerek bize 100 civarında soru ile cevaplarını verdi. Bu sorular sınavda birebir çıktı.

#FETÖ
#Evlilik
#Bylock
7 yıl önce