Evinden montaj kayıtlar çıktı

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0010/09/2016, Cumartesi
G: 9/09/2016, Cuma
Yeni Şafak

Darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan eski dekan Prof. Dr. Çolak’ın evinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları montajlanarak hazırlanan ses kayıtları bulundu.

Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında eski Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nusret İlker Çolak ile eski belediye personelinin de aralarında olduğu 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan eski KOÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çolak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 5 eski personeli ile Dilovası Belediyesinin bir eski çalışanının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye sevk edildi.



DARBE TEZİ HAZIRLADI


Şüphelilerden Çolak'ın, FETÖ'nün kriptolu iletişim programı “ByLock”u kullandığı, bilgisayarında ''fişleme'' amacıyla oluşturulan çok sayıda doküman ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in konuşmalarının yer aldığı CD'ler bulunduğu öğrenildi. Çolak'ın evinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları montajlanarak oluşturulan ses kayıtları bulunduğu kaydedildi. Darbe girişiminin ardından tutuklanan 30'a yakın subay, hakim ve savcının yüksek lisans ve doktora tez danışmanlığını yapan Çolak'ın, “Cumhurbaşkanı Yüce Divanda Nasıl Yargılanır” başlıklı yüksek lisans tezinin de danışmanı olduğu belirtildi.


#FETÖ
#Darbe girişimi
#Nusret İlker Çolak

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.