|

Etüt merkezi adı altında dershane

Paralel yapıya bağlı eğitimcilerin etüt eğitim danışmanlık adı altında dershanecilik faaliyetlerine devam ettiği ortaya çıktı. Siirt’te eski FEM Dershanesi ekibinin kurduğu Elit Eğitim Danışmanlığı’nda öğrencilere ders anlatılarak deneme sınavı çözdürülüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/01/2016 Cuma
Güncelleme: 23:33 - 21/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Paralel yapının eğitim danışmanlığı adı altında açtığı kurumlarda dershanecilik faaliyetine devam ettiği ortaya çıktı. Siirt'te daha önce FEM Dershanesi'nde görev yapan yönetici ve öğretmenlerin bir araya gelerek çalışmalarını sürdürdüğüm Elit Eğitim Danışmanlık, illegal yapılanmanın son örneklerinden biri. Etüt merkezlerinde öğrencilere toplu ya da bireysel olarak ders anlatmak yasal olarak mümkün değilken, öğrenciler etüt merkezlerinde yalnızca ders çalışabiliyor.



MERDİVENALTI PROPAGANDA


İddialara göre 70'den fazla öğrencisi bulunan Elit Eğitim Danışmanlık ofisinde daha önce Siirt'te FEM Dershanesi'nin yöneticileri ve öğretmenleri bu kurum adı altında yasadışı olarak faaliyet gösteriyor. Etüt merkezinde öğrencilere konu anlatımı ve deneme sınavlarının yanı sıra terör örgütü FETÖ'nün de propagandası yapılıyor. Eğitimi merdiven altına indiren Fethullahçı yapının, Siirt merkez Yeni Mahalle Medine Caddesi üzerinde bulunan Gözde Apartmanı altında yaklaşık 2,5 aydır illegal olarak faaliyet gösterdiği öğrenildi.



BAŞVURU YOK


Paralel yapıya mensup öğretmenlerin ders verdiği etüt merkezinin Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü'ne resmi olarak başvuru yapmadığı da belirlendi. Yasal olarak bir etüt merkezinin açılabilmesi için Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuru yapmaları daha sonra ise Milli Eğitim müfettişleri tarafından teftiş raporunun hazırlanmış olması gerekiyor. Milli eğitim'den ruhsat alan kurumların etüt merkezi olarak faaliyet gösterebileceği belirtilirken, Siirt'te faaliyet gösteren Elit Eğitim Danışmanlık'ın bu yönde hiçbir başvurusu dahi bulunmuyor.



YASADIŞI KAZANÇ


Öte yandan paralel yapının Türkiye'nin pek çok yerinde etüt ve danışmanlık adı altında dershaneciliğe devam ettiği öne sürüldü. İllegal olarak faaliyet gösteren kurumlarda, paralel yapı propagandasının da yapıldığı da öğrenildi. Erzurum'da ERGİAD ve TUSCON'un bulunduğu binanın ikinci katındaki etüt eğitim danışmanlık şirketleri de bunlardan bazıları. Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuyla ilgili çalışma başlatması bekleniyor. Örgütün öğrenciler üzerinden yollardan kazanç elde etmesi ise tepki çekti.


#Paralel yapı
#FEM Dershanesi
#Elit Eğitim Danışmanlık
8 yıl önce