|

Etkin kurnazlık!

FETÖ soruşturmasında ByLock kullandıkları tespit edilen ve gözaltına alınan şüphelilerin bir kısmının etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için itirafçıymış gibi davrandıkları ortaya çıktı. Örgütü anlatacağını söyleyen ve tahliye için kurnazlık yapan FETÖ’cüler, sorgu sırasında örgüte dair tek kelime bilgi vermiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:57 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri, “15 Temmuz'daki darbe girişiminden dolayı pişmanlık duyup örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde işlem yapılacağı” açıklamasını da suistimal etmeye başladı. İtirafçı olarak örgüte dair kritik bilgiler veren FETÖ'cülerin serbest kalmasından sonra diğer örgüt mensupları da harekete geçti. FETÖ'cüler etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanıp tahliye olabilmek için itirafçı olacaklarını söylemeye başladılar.



TAHLİYE İÇİN OYUN


FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı Bylock'un çözülmesinin ardından hız kazanan operasyonlarda, örgüt üyelerinin artan itirafçı isteği dikkat çekiyor. FETÖ üyelerinin itirafçı olmaya çalıştıkları fakat sorgularında örgüte dair somut bilgiler paylaşmadıkları belirlendi. Şüphelilere, Bylock'un telefonlarına nasıl kurulduğu, hangi örgüt sorumluları tarafından şifre verildiğine dair sorular yöneltildiği öğrenilirken, itirafçı olan çok sayıda FETÖ üyesinin 'abi yükledi' cevabını verdiği, açık isim ve adres vermediği ifade edildi.



SADECE DİNİ KONULARI ANLATTILAR


FETÖ operasyonlarında itirafçı olan bazı şüphelilerin bilgileri gizlediği tespit edilirken, Bylock ile ilgili ilginç açıklamalar yaptıkları öğrenildi. Bylock üzerinden Cuma ve kandil mesajları attıklarını iddia eden şüpheliler, örgütün dini duygularını istismar ettiklerini ifade ediyor. Şüphelilerin, bu açıklamaların dışında, somut cevap gerektiren sorulara cevap vermekten kaçındığı dile getirildi.



MÜDÜRLER İTİRAFÇI


Öte yandan FETÖ üyelerinin itirafçılık oyunu ortaya çıkarken, örgüt içerisinden gerçek itiraflar gelmeye devam ediyor. İstanbul'da düzenlenen son FETÖ operasyonunda 9 emniyet personeli etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde mahkemece serbest bırakıldı. 9 şüphelinin örgütün faaliyetlerini ve Bylock ile ilgili bilgileri ayrıntılı olarak itiraf ettikleri ifade edildi. Ayrıca Bylock'un telefonlarına kim tarafından nerede yüklendiğini de söyledikleri öğrenildi.


#FETÖ
#ByLock
8 yıl önce