|

Eski YARSAV başkanı gözaltında

Eski YARSAV Başkanı Murat Arslan ve eski Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Mehmet Oğuz Kaya’nın da olduğu 19 Sayıştay denetçisi FETÖ'den gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2016 الخميس
Güncelleme: 23:32 - 19/10/2016 الأربعاء
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yapılan soruşturma kapsamında gizli tanık ifadeleri ve yapılan teknik takip sonucu FETÖ üyesi oldukları tespit edilen Sayıştay denetçilerine yönelik operasyon yapıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hakan Pektaş'ın talimatıyla 7 ilde başlatılan operasyon kapsamında, aralarında eski Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Mehmet Oğuz Kaya ile eski YARSAV Başkanı Murat Arslan'ın da bulunduğu 26 Sayıştay Denetçisi hakkında “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla gözaltı kararı alındı. Gözaltı kararı verilen şüphelilerden Kaya ve Arslan'ın da olduğu 19'unun gözaltına alındığı, 7'sinin adreslerinde bulunamadığı belirtildi.



KILIÇ DÖNEMİNDE GÖREVE BAŞLADI


Kaya ve Arslan Sayıştay denetçiliği görevini yürütürken, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınmıştı. Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın başkanlığı döneminde Genel Sekreter olan Kaya, Kılıç'ın başkanlığı devretmesinin ardından Sayıştay'da denetçi olarak görevlendirilmişti. Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan KHK ile kapatılan YARSAV'ın Başkanı Murat Arslan da Anayasa Mahkemesi raportörü olarak görev yaparken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın “oluru” ile 2015'te Sayıştay denetçisi yapılmıştı.


#YARSAV
#Oğuz Kaya
#FETÖ
٪d سنوات قبل