|

Eski savcı PYD’ye kaçarken yakalandı

Darbe girişimi sonrasında aranan eski savcı Ekrem Beyaztaş, Suriye'de PYD’nin kontrolündeki bölgeye kaçarken yakalandı. Beyaztaş, MHP’li İhsan Barutçu’yu dinleme talimatı veren savcı olarak biliniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/08/2016 Salı
Güncelleme: 22:35 - 15/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından HSYK tarafından görevden uzaklaştırılan ve hakkında gözaltı kararı verilen Erzurum'da görevli savcı Ekrem Beyaztaş, Suriye'ye firar etmeye çalışırken Afrin Hudut Karakolu sınır hattında yakalandı. Hakkındaki gözaltı kararının ardından yapılan aramalarda bulunamayan Beyaztaş, Suriye sınırında devriye görevi yapan askerler tarafından fark edildi. Askerlerin 'dur' ihtarında bulunduğu 46 yaşındaki Beyaztaş gözaltına alındı. Beyaztaş'ın PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'nin kontrolündeki bölgeye geçmek istediği belirlendi.



ADLİYEYE GÖNDERİLDİ


Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan ve üzerinde ağabeyi Tahsin Beyaztaş adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından Kilis Adliyesine getirildi. Beyaztaş'ın yanında bulunan ve güvenlik güçlerinin “Dur” ihtarına uymayarak, Suriye tarafına kaçan kişinin kimliğinin tespiti için çalışma başlatıldı.



İHSAN BARUTÇU'YU DİNLETMİŞ


Beyaztaş'ın 2011'de FETÖ'nün MHP'li bazı isimlere yönelik kurduğu kaset komplosunda parmağı olduğu iddia edildi. Beyaztaş'ın talebi doğrultusunda MHP'li İhsan Barutçu, 29 Mart-14 Haziran 2011 tarihlerinde dinlendi. 'Dinleme' çalışmalarından yaklaşık iki ay sonraysa Barutçu'ya ait olduğu iddia edilen görüntüler, internet üzerinden sızdırıldı.



17-25 ARALIK'TA ÇAĞLAYAN'DAYDI


FETÖ'nün emniyet, yargı ve TSK'yı dizayn etmek için kullandığı özel yetkili savcılardan olan Beyaztaş Çağlayan Adliyesi'nde özel yetkili savcı olarak görev yapıyordu. 17-25 Aralık darbe girişimi sırasında da İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görevli olan Beyaztaş, daha sonra Terör Büro'dan alındı. Beyaztaş, 12 Ekim 2012'de Sedat Şahin ve grubuna yönelik operasyonla tanındı. Soruşturma kapsamında ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in de şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmış ancak Dilmen hakkında takipsizlik kararı vermişti.


#Ekrem Beyaztaş
#PYD
#Darbe girişimi
8 yıl önce