Eski MHP’li Balkız FETÖ’den tutuklandı

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:003/09/2016, Cumartesi
G: 3/09/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

Manisa'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 avukattan, eski MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız'ın da bulunduğu 9'u tutuklandı.

FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 10 Ağustos'ta gözaltına alınan eski MHP Manisa Milletvekili ve eski Manisa Baro Başkanı Balkız ile 11 avukat, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorguları tamamlanan zanlılar, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden Zeynel Balkız ile avukatlar Hasan Gürhan Onat, Ali Özcel, Menderes Hırçıner, Serhan Çelik, Haluk Bedel, Ertan Ergün, Sadettin Yılmaz ve Ali Bilgiç, mahkemece tutuklandı.



CAHİT KIRAÇ ADLİ KONTROLLE SERBEST


İzmir merkezli FETÖ/PDY soruşturmasında da adliyeye sevk edilen 25 kişiden 7'si “silahlı terör örgütü üyesi olmak” tutuklandı. GAralarında eski İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da bulunduğu 18 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen ve yurt dışına kaçmak üzereyken yakalanan Samanyolu televizyonunun eski Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik'in oğlu Hasan ve Hüseyin ile yeğeni Bekir Çelik tutuklandı.


#FETÖ
#Zeynel Balkız'
#Hasan Gürhan Onat
#Ali Özcel

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.