|

Eşini el feneriyle buldu

Polis memuru baba Bülent Ceylan, 1.5 aylık kızı Cereni kucaklamak için havaalanına gitti. Uçağın kaybolduğunu duyunca kurtarma ekipleriyle dağa koştu. Enkazda el feneriyle dolaşırken önce eşini buldu. Birkaç dakika sonra da bebeğinin acı haberiyle yıkıldı

Yakup Bulut
00:00 - 1/12/2007 samedi
Güncelleme: 00:55 - 1/12/2007 samedi
Yeni Şafak
Eşini el feneriyle buldu
Eşini el feneriyle buldu

Eşi Melike ile 1.5 aylık kızı Ceren'i karşılamak üzere havaalanında bekleyen polis memuru Bülent Ceylan, 'iniyor' denilen uçağın 'kaybolduğunu' duyunca hemen arama-kurtarma ekibine katıldı. Kaza yerine ilk gidenler arasında yer alan giden Ceylan, zifiri karanlıkta el feneriyle cesetler arasında dolaşırken eşi Melike'nin cansız yüzüyle karşılaşınca şoke oldu. Acılı baba, "Minik kızımı aradım, bulamadım. Sonra bulmuşlar" derken gözyaşlarına boğuldu.

GECE YARISI ALANDAYDI

Atlasjet uçağıyla Isparta'ya gelen eşi Melike Ceylan ile gece saat 22.30'da, uçak henüz havalanmadan son görüşmesini yapan polis memuru Bülent Ceylan, 1.5 aylık yavrusuna ve eşine kavuşmak için gece yarısı Isparta Havaalanına koştu. Sabaha karşı saat 05'te havaalanına ulaşan Bülent Ceylan, uçak beklenen saatte gelmeyince havaalanı yetkililerine başvurdu.

Uzun süre bilgi alınamayan uçağın düşmüş olabileceğini ihtimali üzerine yıkılan polis memuru Ceylan, hiç olmazsa uçağın enkazına ulaşıp, eğer yaşıyorlarsa eşi ve çocuğunu kurtarmak için harekete geçti. Görevlilerden rica etti, bir ekibe katıldı. Gün ağarmadan uçağın enkazına ulaştı.

Dağın yamacına dağılmış uçak parçaları, yolcu eşyası ve cesetler arasında eşi ile kızını arayan polis memuru Ceylan, ondan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Etrafta bazı köylülerle birlikte el feneriyle bebeğimi ve eşimi aradım. Melike'yi bulduğumda ölmüştü. Sonra bebeğime koştum. Ancak onu bulamadım. Sonra bulmuşlar."


Ali Aydın'ın kuzeni de uçaktaydı

Düşen uçakta hayatını kaybeden Ispartalı işadamı Nuri Tığlı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç'un dayısının oğluydu. Tığlı, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 'NT Pamuk' şirketinin sahibiydi. Yolculardan Hakan Ulutaş'ın, Merkez Hakem Komitesi (MHK) eski Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aydın'ın halasının oğlu olduğu öğrenildi. Evli ve bir kız babası olan Hakan Ulutaş'ın(44), İstanbul'da bir inşaat şirketinde çalıştığı, bu şirketin gerçekleştirdiği otel inşaatını denetlemek üzere Isparta'ya gittiği belirtildi.


Ne olur kızım dağdan yaralı gel

Gece boyunca yakınlarından haber almak için hava alanına koşan yolcu yakınları acı haberi aldıklarında yıkıldı.Kazada ölenler arasında bulunan ve İstanbul Acıbadem Hastanesinde eczacı olduğu bildirilen Sibel Uysal'ın hafta sonu tatili için Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yaşayan ailesini görmek üzere Isparta'ya geldiği öğrenildi. Sibel Uysal'ı karşılamak üzere annesi Meral ve babası Yusuf Uysal'ın dün geceden bu yana Süleyman Demirel Havalimanı'nda bekledikleri ve ailenin uçağın inişe geçtiği geçtiği sırada alçalmaya başladığını gördükleri belirtildi. Diş Hekimliği Fakültesi'nde okuyan kardeşi Abdullah Uysal ile birlikte İstanbul'da yaşıyan Sibel Uysal eczacıydı. Özel bir hastanede çalışarak kardeşinin eğitim masraflarını karşılayan Sibel Uysal, çevresinde sevilen birisiydi. Kızının kazada öldüğünü öğrenen anne Meral Uysal, “İçim yandı. Arızalı uçakla gönderdiler. Evimizin neşesi; n'olur dağdan yaralı gel” diye feryat etti.


Üniversiteden yeni mezundu

Burdurlu nakliye şirketi sahibi Fettah Özsoy'un oğlu 22 yaşındaki Şakir Özsoy ise İstanbul'da bir firmada staj yapıyordu.Çin dili eğitimi alan ve son sınıf öğrencisi Özsoy, Isparta'da ölen babaannesinin cenaze merasimine katılmak üzere bölgeye gitmek için uçakta olduğu öğrenildi.


Facebook'ta ağıt

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybedenler için arkadaşlık sitesi Facebook üzerinde grup açıldı. Facebook'taki “30.11.2007-Isparta'da Kaybettiklerimiz” isimli gruba kısa süre içinde çok sayıda kişi üye olurken, buradaki ortak duvara taziye mesajları yağıyor. Pilot ve kabin görevlilerinin fotoğraflarına yer verilen grupta yolcuların isimleri de bulunuyor. Bazıları kazada hayatını kaybeden mürettebatın arkadaşlarından da çok sayıda mesaj var.


Başkanın büyük acısı

Isparta'nın Atabey İlçesi'nde 3 dönem belediye başkanlığı yapan DYP'li İzzet Kutlu da kazada 43 yaşındaki eşi Perihan Kutlu ile 26 yaşındaki kızı Sinem Kutlu'yu kaybetti. Kazada, yine Organize Sanayi Bölgesi'nde kereste ticareti yapan Süleyman Hilal, Borusan Mannesmann Isparta bayii 'Zengiler Yapı Malzemeleri' şirketinin sahibi Mustafa Zengi ile müzik aletleri mağazası olan Davut Demirkurt da ölenler arasındaydı.



il y a 17 ans