|

‘Eşeklik’ seni kurtarmaz

15 Temmuz öncesi Ankara ve İstanbul’da darbeye hazırlık toplantılarını yöneten FETÖ’cülerden Ömer Faruk Harmancık, Akıncı Davası’nda söyledikleriyle saç baş yoldurdu. İhanetin merkez üssüne gelme sebebinin İstanbul’a uçakla gitmek olduğunu iddia eden terörist, çapraz sorguda çuvallayınca “Yaptığım eşeklikti, kabul ediyorum” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:06 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
FETÖ'cü Ömer Faruk  Harmancık
FETÖ'cü Ömer Faruk Harmancık

15 Temmuz darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü’nde yaşananlara ilişkin 486 sanığın yargılandığı davanın yedinci celsesi Sincan Cezaevi Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda yapıldı. Teröristbaşı Fetullah Gülen ile 5 örgüt imamının da yargılandığı dava, ismi darbecilerin sözde atama listesinde ‘Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı’ olarak geçen eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık’ın çapraz sorgusuyla devam etti. Duruşmada agresif ve tehditkar haliyle dikkat çeken Harmancık’ın, kargo uçağıyla İstanbul’a gitmek için Akıncı Üssü’nde olduğu yalanı çapraz sorgusu sırasında çürütüldü.

HAİNİN YALANI ÇABUK SÖNDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın sorularıyla, Harmancık’ın normalde olduğu gibi Genelkurmay Ulaştırma’yı arayarak manifestoya ismini yazdırmadığı ortaya çıktı. 15 Temmuz’da izinli olduğunu ileri süren Harmancık’ın, önceki gün savunma yapan eski Çiğli Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk gibi iznini General Bilgi Sistemi’ne işlemediği anlaşıldı. Selçuk gibi Harmancık da bu işlemde suçu emir astsubayına attı. İstanbul’a uçakla dönmek için Akıncı’ya gittiğini savunan Harmancık, darbe akşamı uçağın olup olmadığını dahi teyit etmeden üsse neden gittiğini açıklayamayınca, “Yaptığımın hata olduğunu, bir eşeklik olduğunu kabul ediyorum” dedi. “Ankara’yı bombalayan uçakların Akıncı’dan kalktığını iddianameyi okuyunca öğrendim” deyip izleyicilere saç baş yolduran hain, o gece rehin alınıp üsse götürülen Genelkurmay Başkanı’nın ‘direktiflerini öğrenmek üzere’ orada beklediğini savundu.

‘TUVALETTE BATMAZ DA VAR MIYDI?’

Eşinin arabası olmasına rağmen Özer Zeren’ın kendisini Akıncı’ya bıraktığı anlaşılan sanığın, İstanbul’a gitme yalanını çürüten bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Zeren’in kendisini bıraktıktan sonra Akıncı’dan ayrılıp ayrılmadığını bilmediğini ileri süren Harmancık’ın, elbisesinin bulunduğu çantayı da araçta bıraktığı anlaşıldı. Darbe girişiminin yönetildiği 143. Filo’ya neden gittiğinin sorulması üzerine FETÖ’cü hain, “Tuvalet arıyordum” yalanına sığındı. Bu yalanı gören bir avukat, “Okuma yazma biliyorsunuzdur. Koridora girince tuvaletin önünden hiç beklemeksizin geçiyorsunuz. Dolayısıyla helayı görmemiş olamazsınız. Aynı koridordan Kemal Batmaz da (FETÖ sivil imamı) birkaç kez geçmiş. Demek ki Batmaz da sizin gibi sıkışmış ve birkaç kez tuvalete gitmiş. Orada Batmaz ile karşılaştınız mı?” diye sordu. Harmancık buna cevap vermekten kaçındı. 

Fetullah Gülen'e terörist diyemedi

Darbe girişiminin başarısız olduğunu anlayınca telefonda başka bir darbeciye “Cumhurbaşkanı’nı öldüremedik, planlarımız boşa gitti. Almanya’ya kaçtığı yönünde haberler yaymamız lazım, yoksa her şey boşa gidecek” diyen Ömer Faruk Harmancık, bu sözlerini mahkemede inkar etti. Derdest edildikten sonra Akıncı Üssü’ne götürülen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a darbe bildirisini okuması için baskı yapan isimlerden olan Harmancık, sözkonusu metnin darbe bildirisi değil, ‘haberlerden oluşan notlar’ olduğunu savundu. Bir avukatın, “Bu darbeyi sizce kim yaptı?” sorusuna ise hain amiral, ‘FETÖ’ diyemedi ve ‘operatif darbe’ senaryosu uydurdu. Harmancık “Bu darbeyi TSK içerisindeki hiçbir grup, cemaat, cunta, güç odağı tek başına yapamaz, planlayamaz. Bu çapta bir darbeyi birden fazla grup yapabilir” iddiasında bulundu. “Sizce bu darbenin ardında teröristbaşı Fetullah Gülen var mı?” şeklindeki soruyu ise sanık, “Ben o söylediğiniz isimle beraber yargılanıyorum. Ben o ismin teröristbaşı olduğunu kabul edersem kendi teröristliğimi de kabul etmiş olurum. Dosyadan ayırın, cevap vereyim” diyerek geçiştirdi. Bunun üzerine şehit yakınları ve gaziler, Harmancık’a “Teröristsin zaten” diyerek tepki gösterdi.


İtirafçılar tehdit altında

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, 15 Temmuz sonrası firar eden ve Edirne gişeleri mevkiinde yakalanan suikastçı 3 SAT komandosundan biri olan Mustafa Özel’in itiraflarını okudu. “Darbe öncesi Çengelköy’de bir FETÖ’cünün evine gittik. Burada Harmancık da vardı. ‘Tamam artık bu cuma başlayın’ diye haber geldi” şeklindeki ifadeyi darbeci Harmancık’ın kabul etmemesi sonrası Başkan Giray, sanık Özel’e söz verdi. SAT’çı Özel, mahkeme salonunda bu sözlerinden çark ederek ‘tehdit altında olduğunu’ ima etti. “Aileme bir şey olmasından çekiniyorum. Daha fazla soruya cevap vermek istemiyorum. Şu anda çekiniyorum, o gün de çekiniyordum” diyen Özel’e Mahkeme Başkanı, “Keşke orada yalnız başına ifade verirken de baskı altında olduğunu söyleseydin” diye çıkıştı. Özel konuşurken ona tehditkar ifadelerle bakan hain Harmancık’a bir avukat ise bu bakışların sebebini sordu. Buna cevap vermekten kaçınan Harmancık, kendisinin Ankara’da darbe toplantıları icra ettiğini itiraf eden gizli tanıklar ‘Şapka’ ile ‘Kuzgun’un da yalan söylediklerini iddia etti. Bunlar hakkında “Her iki eski gizli tanık” ifadesini kullanan Harmancık’a bir avukat, “Acaba gizli tanık olmaya niyetlenenlere buradan mesaj mı verdiniz?” diye sordu. Sanık ise “Hayır, isimleri daha sonra açıklandığı için öyle dedim” diyerek kıvırdı.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Mustafa Özel
#Ömer Faruk Harmancık
7 yıl önce