1994 yılında kısa yayın serüveninden sonra 23 Ocak 1995’te yepyeni ve güçlü bir kadroyla yeniden yola çıkan Yeni Şafak 30. yaşına girdi. Yeni Şafak henüz ilk dönemlerinde yaşanan 28 Şubat dahil tüm darbelere ve kumpaslara karşı hep “Türkiye’nin yanında” durdu. Hep okul oldu, sesi de gittikçe gürleşti. Rami Kütüphanesi’ndeki 30. yıl etkinliğine video mesajla selam gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu misyona dikkat çekerek “Faili meçhullerin, terörün, çetelerin, yolsuzlukların kol gezdiği 90’lı yıllarda çok mühim bir görevi başarıyla yerine getiren Yeni Şafak, 30 yıl boyunca milletin, milli iradenin ve demokrasinin sesi oldu” dedi.
1995’te “Türkiye’nin önü aydınlık” manşetiyle yayın hayatına başlayan Yeni Şafak Gazetesi, 30. yaş gününü kutladı. Rami Kütüphanesi’nde düzenlenen geceye Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Davut Gül, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Nuri Albayrak, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Albayrak, Muzaffer Albayrak, Mesut Albayrak ve Muhammed Sinan Albayrak, Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, Yeni Şafak yönetici, yazar ve çalışanları katıldı.
Ersin Çelik'in sunuculuğunu yaptığı program, 'Yeni Şafak 30. Yıl Filmi' ile başladı. Ardından Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu ve Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli kürsüye gelerek, Yeni Şafak'ın 30 yıllık serüveni ve gelecek vizyonunu ortaya koydu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da konuşmalarıyla bu anlamlı gecede Yeni Şafak'ı yalnız bırakmadı.
ERDOĞAN MESAJ GÖNDERDİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da geceye video mesaj gönderdi. Yeni Şafak’ın 30’uncu yılını kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni Şafak ailesinin kıymetli mensupları, aziz kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum” diyerek Yeni Şafak çalışanlarını selamladı.
NİCE BAŞARILAR DİLİYORUM
“Türkiye’nin Birikimi” sloganıyla yayın hayatına başlayan Yeni Şafak gazetesinin 30’uncu yaşını idrak ettiğini ifade eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Bundan tam 30 sene önce “Türkiye’nin önü aydınlık” manşetiyle okuyucularıyla buluşan Yeni Şafak Gazetesi’ne, daha nice başarılı seneler diliyorum.”
TARİHE ALTIN HARFLERLE GEÇTİ
“Faili meçhullerin, terörün, çetelerin, yolsuzlukların kol gezdiği 90’lı yıllarda çok mühim bir görevi başarıyla yerine getiren Yeni Şafak, 30 yıl boyunca daima milletin, milli iradenin ve demokrasinin sesi oldu. Yeni Şafak’ın, ülkemizin en sancılı yılları olan 28 Şubat döneminde yaptığı cesur yayınlar demokrasi tarihimize altın harflerle geçmiştir.”
YENİ ŞAFAK DİMDİK DURDU
“Gazetemiz bu onurlu tavrını, son 21 yılda demokrasimize yönelik tüm menfur girişimlerde de sürdürmüştür. Gezi Olayları ve 15 Temmuz darbe teşebbüsünde ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin karşısında Yeni Şafak dimdik durmuştur. Bu anlamlı yıl dönümünde sizlerin şahsında Yeni Şafak ailesinin tüm mensuplarını tekrar tebrik ediyorum.”
ŞEHİDİMİZİ RAHMETLE ANDI
“Bu vesileyle şehit Mustafa Cambaz kardeşimiz başta olmak üzere gazetemizde çalışmış, ancak şimdi aramızda olmayan tüm kardeşlerimi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Türkiye’nin hak, hukuk ve adalet mücadelesine verdiğiniz destekler için sizlere en kalbi şükranlarımı sunuyorum. 30’uncu yıl dönümünüz kutlu olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.”
Çınarlarımız ve emektarlarımız
Yeni Şafak’ın 30. yılını kutladığımız gecede, gazetemizin çınarlarına ve emektarlarına plaket hediye edildi. Gazetemizin çınarları olan köşe yazarlarımızdan Mehmet Şeker’e plaketini İstanbul Valisi Davut Gül, Gökhan Özcan’a İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İslam Hukukçusu Prof. Dr. Hayreddin Karaman’a Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak takdim etti.
Emektarlarımız Renk Ayrım Opertatörü Mustafa Yağmur, Yazı İşleri Müdürü Fatma Demircioğlu Parlar, Kıdemli Sayfa Operatörü Halil İbrahim Karaman ve Kıdemli Sayfa Operatörü Yavuz Sünter’e ise plaketlerini Ticaret Bakanı Ömer Bolat verdi. Ayrıca Ahmet Albayrak, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a hat tablosu hediye etti.
Okurlarımızı da unutmadık
Gecede en eski okurlarımıza da plaket verildi. Adnan Başdemir, Ercan Arslantürk, Ali Osman Emrehan, Baki Çimen ve Mehmet Cingöz’e plaketlerini Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu verdi.
Gazetecilik okulu oldu
Programda, Yeni Şafak’ın 30. yılını tebrik eden İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Yeni Şafak Gazetesi hakkaniyetli haber anlayışı ile Türk basın tarihinde müstesna bir yere sahiptir” dedi. Altun şöyle konuştu: “Yeni Şafak Gazetesi yayın hayatına başlar başlamaz bizim jenerasyonumuz için gerçekten müstesna bir yere sahip oldu. Yeni Şafak Gazetesi yaptığı haberlerle gizlenmek istenen, üstü örtülen, gösterilmek istenmeyen hakikatleri görünür kıldı. Mağdurun, mazlumun, ötekileştirilenlerin sesi oldu.
EMRE VE CAMBAZ’I UNUTMADI
“Hem eleştirel, hem milli çizgide gazetecilik yaptı. Birçok değerli isim, mütefekkir, yazar Yeni Şafak Gazetesi'nde Türkiye’nin meselelerini ele aldı, okurlarına, bizlere istikamet verdi.
Bu isimler içinde birini, şu anda aramızda olmayan çok değerli bir yazarı, Akif Emre’yi hususiyetle anmak istiyorum. Yine Şehit Mustafa Cambaz başta olmak üzere ahirete irtihal eden Yeni Şafak ailesinin bütün çalışanlarına, emektarlarına cenabı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.”
HAKİKATİN GÜR SESİ OLDU
“Yeni Şafak hepimiz için hem bir gazetecilik, habercilik okulu oldu. Hem de bir düşünce okulu…
Hayrettin Karaman Hocamızın ifadesiyle Yeni Şafak, ‘Gölgesi altında nice insanımızın gölgelendiği bir çınar oldu.’ Yeni Şafak ‘Türkiye’nin önü aydınlık’ manşeti ile yayın hayatına başladı. Karanlık ve zor günlerde attı bu manşeti. Nitekim bu manşetten bir süre sonra 28 Şubat Zulmü yaşandı. Herkesin sus pus olduğu bu dönemde Yeni Şafak gibi baskı ve yıldırma politikalarına rağmen doğruların, gerçeklerin ve hakikatin gür sesi olan yayın organlarımız da vardı. Yeni Şafak 30 yıllık geçmişiyle şimdiden tarihte yok olup, giden değil, tarihe geçenler listesinde yerini almıştır.”
Yeni Şafak Hakk’ın mücadelesini verdi
Eski Başbakan Yardımcısı ve Albayrak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Yeni Şafak’ın kuruluşunun 30. yıldönümünde Türkiye’ye yönelik operasyonların ivme kazandığının görülüğünü belirterek buradaki esas amacının da Türkiye’nin İslamsızlaştırılması olduğunu kaydetti.
ALBAYRAK GRUBU BEDELLER ÖDEDİ
Canikli, Yeni Şafak’ın medya yolculuğunda çetin bir mücadele verdiğini belirterek “Bedel ödemenin göze alınması gerekiyor. Tıpkı 28 Şubat sürecinde Albayrak ailesine ve Yeni Şafak çalışanlarına yaşatılan işkenceleri Yeni Şafak ve Albayrak Grubu ve ailesi kazanılmış bir şeref madalyası olarak görmekte ve bu şekilde taşımaktadır. Yeni Şafak’ın mücadelesi Hak için Hakk’ın mücadelesidir. Yeni Şafak ve Albayrak grubu antiemperyalisttir. Özgürlükçüdür. Millet irade ve milletin kutsallarına karşı yapılan uzun dönemli sistematik ve uzun dönemli saldırılara karşı zamanında ve etkili duruşlar ortaya koymuştur” dedi.
TÜRKİYE MERKEZLİ DIŞ POLİTİKAYI SAVUNDUK
Yeni Şafak’ın Türkiye merkezli bir dış politikayı benimsediğini kaydeden Canikli “Yeni Şafak ayrıca Türkiye’nin kaynaklarının farklı yöntemlerle gelişmiş Batı ülkelerine aktarılmasına karşı çıkar, kabul etmez. Ve tek dünya devleti projesine şiddetle karşı durmaktadır. Albayrak ve Yeni Şafak, dayatılmak istenen tek dünya devleti ile yapılmak istenen projenin ve arkasındakilerin farkındadır” değerlendirmesinde bulundu.
“Yeni Şafak ve Albayrak grubu dünyanın kaynaklarının adil dağıtılmasını ve dünyanın adaletle yönetilmesini savunur. Bu noktada milli kavramının, milli kelimesinin anahtar bir rol oynadığının belirtilmesi gerekir” diyen Canikli bu bağlamda eski başbakan Necmettin Erbakan’a rahmet dileyerek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da şükranlarını sundu.
30 yıllık süreç Türkiye’nin de hikayesi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yeni Şafak’ın sadece gazete değil bir okul olduğunu söyledi. Kendisinin de 23 yıl boyunca Albayrak çatısı altında görev yaptığını vurgulayan Bolat, şunları kaydetti: “Yeni Şafak, efsane kadrolarının yayınlarıyla, halkımız, Türkiyemiz, İslam dünyamız ve değerlerimiz için verdiği büyük mücadelenin haklı gururuyla 30'uncu yılına ulaştı. Hekimler Birliği Vakfı ile Ocak 1995'te Fatih'te bir apartman dairesinde yayın hayatına başlayan Yeni Şafak, Mayıs 1998'den bu yana da Albayrak ailesinin yönetiminde tam 26 yıldır Türkiye'nin birikimi olmayı sürdürüyor."
RUHUNU HİÇ KAYBETMEDİ
“Yeni Şafak bugün 5 dilde yayın yapan müstesna bir yayın kuruluşudur. Yeni Şafak’ın 30 yıl boyunca sahipleri ya da yöneticileri, yazarları ve çalışanları zaman zaman değişse bile hiçbir zaman ruhunu ve değerlerini kaybetmedi, çizgisinden sapmadı. İşte Yeni Şafak’ın bugünlere başarıyla ulaşmasını sağlayan da o ruhudur, değerleridir. Yeni Şafak’ın Türkiyemize halkımıza yüce inancımıza temel hak ve hürriyetlere olan bağılılığı ve bayraktarlığını yapmasından kaynaklanmaktadır. Yeni Şafak’ın 30 yıllık birikimi Türkiye’nin de hikayesidir."
GÜVENLİ LİMAN OLDU
Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan kritik olayları sıralayan Bakan Bolat, “İşte bu bu yaşanan gelişmeler karşısında Yeni Şafak, halkımızın ülkemizin, İslam dünyasının yayında yer aldı. Haysiyetli bir duruş sergiledi. Gündem ve manşetleri ile çok etkili oldu” diye konuştu. Bolat şöyle devam etti: “Yeni Şafak iyilikten yana oldu, kötülüğü bertaraf etmeye çalıştı. Prensibi, ‘halkımız, ülkemiz ve yüce inancımız için iyi olan Yeni Şafak için de iyidir’ olmuştur. Yeni Şafak, baskı ve zulüm dönemlerinde, 28 Şubat'ın yıkıcı ortamında hürriyetin ve hakların sesi olarak, mazlumların sesi olarak, başka yerde yazmalarına müsaade edilmeyen kalemler için de fırtınalı denizlerde güvenilir liman olmuştur. Yeni Şafak’ı yayın hayatına kazandıran kurucu ve fikir babalarına, Kış ve Şişman ailelerine, 26 yıldır büyük fedakarlıklarla bu sorumluğu taşıyan Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Albayrak nezdinde, tüm Albayrak ailesi ve Albayrak Grubu çalışanlarına, hala görev yapan çalışanlarına, yazarlarına çok teşekkür ediyoruz. Yeni Şafak, İnşallah 40, 50 ve 100. yılına ulaşacaktır.”
İfade özgürlüğünün en güvenli limanı
Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “1990’lar Türkiye’nin en sancılı yıllarıydı. 28 Şubat sürecinde vesayete karşı sergilediği dik duruşla, direnenlerin sesi, hak arayanların umudu, ifade özgürlüğünün en güvenli limanı oldu. Bu duruşundan rahatsız olanlar, bizlere bedel ödetmeye kalkıştı. Gazetenin sahibi Albayrak ailesi haksız bir soruşturmaya tabi tutuldu, aile fertleri gözaltına alınıp, işkenceye maruz bırakıldı.”
HİÇBİR BASKIYA BOYUN EĞMEDİ
“Hiçbir baskıya boyun eğmeyen Yeni Şafak, 27 Nisan e-muhtırasından Gezi olaylarına, 17-25 Aralık kumpasından 15 Temmuz darbe ve ihanet girişimine, her zaman milli iradenin yanında yer aldı. Türkiye’nin olduğu gibi İslam aleminin de sesi olan Yeni Şafak, Gazze’de 109 gündür soykırım yapan terör devleti İsrail’in katliamlarını tüm dünyaya duyurmaya devam ediyor. 7 Ekimden bu yana Siyonist teröristlerin işlediği insanlık suçlarını attığımız 70’ten fazla manşetle kayıt altına aldık ve almaya da devam edeceğiz.”
ŞEHİDİMİZİ UNUTTURMUYORUZ
“Yeni Şafak, 15 Temmuz’da bir çalışanını, şehit verdi. Mesai arkadaşımız Mustafa Cambaz, 15 Temmuz gecesi darbeci hainlere karşı direnirken şehit düştü. Şehidimiz Mustafa Cambaz, fotoğraf tutkunu bir arkadaşımızdı. Biz de her yıl Mustafa Cambaz anısına düzenlediğimiz fotoğraf yarışması ile onu unutmuyor, unutturmuyoruz. Yeni Şafak ‘Türkiye’nin birikimi’ sloganıyla yola çıktı. Geçen 30 yıllık süreçte bu sözün hakkını fazlasıyla verdi. Yeni Şafak etrafında büyüyen Albayrak Medya, dergileriyle, televizyonuyla, radyosuyla, dijital mecralarıyla Türkiye’nin en büyük medya kuruluşları haline geldi.”
25 MİLYON KİŞİYE ULAŞIYORUZ
"Bu kapsamda günlük 25 milyonun üzerinde farklı kişiye ulaşabiliyoruz. Dijital mecralarımız, 15 Temmuz gecesi yaptığı yayınlarla ihanet girişimine erken saatlerde dikkati çekerek, milletimiz meydanlara inmesine aracılık etti. İlk 48 saatte 376 içerik üreterek, 204 milyon erişim sağladı. Sözlerime son verirken, yayıncılığımız ana gayesine ilişkin Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Albayrak’ın şu sözünü paylaşmak istiyorum: ‘Biz dert etmezsek, kimse dert etmez. Biz yazmazsak kimse yazmaz.’ Ülkemizin, milletimizin, hatta İslam aleminin dertlerini dert edinerek, yayıncılık yapıyoruz. Söyleyecek sözü olanlar, gazete yapar. Bizim daha çok söyleyecek sözümüz var. Başta siz mesai arkadaşlarım olmak üzere, Yeni Şafak’ın 30 yıllık serüveninde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”