|

Erdoğan, Yargıtay-MİT tartışmasına el koydu

Önce Adalet Bakanı Çiçek ve İçişleri Bakanı Aksu'dan bilgi alan Erdoğan, daha sonra MİT Müsteşarı Atasagun ile 25 dakika görüştü. Atasagun, Erdoğan'a olayın nedenlerine ilişkin ayrıntılı bir dosya sundu.

Yeni Şafak
00:00 - 17/08/2004 Salı
Güncelleme: 16:31 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir devam eden MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ile Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya arasındaki "Çakıcı" tartışmasına el koydu. İlk olarak Adalet Bakanı Cemil Çicek ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'dan kavgaya ilişkin bilgi alan Erdoğan, daha sonra MİT Müsteşarı Atasagun ile Başbakanlık'ta 25 dakika süren bir görüşme yaptı.

Başbakan Erdoğan, dün İstanbul'dan Ankara'ya dönerken İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'dan MİT ve Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin bilgi aldı. Erdoğan, Aksu'ya ayrıca, tartışma konularına ilişkin kapsamlı bir rapor hazırlaması talimatını verdi. Erdoğan, Esenboğa havalimanında gazetecilerin Yargıtay Başkanı ile ilgili soru sormak istemesi üzerine, "Arkadaşları üzmeyin'' dedi.

Atasagun bilgi verdi

Erdoğan daha sonra Başbakanlığa geçerek Ankara'daki yoğun programına başladı. Erdoğan'ın ilk konuğu MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun oldu. Erdoğan ile Atasagun arasındaki görüşme saat 11: 40'da başladı ve 25 dakika sürdü. Atasagun'un Erdoğan'a Yargıtay Başkanı Özkaya ile arasında geçen tartışmalar, Alaattin Çakıcı davası ve MİT Dış Operasyonlar Dairesi Başkan Yardımcısı Kaşif Kozinoğlu'nun Yargıtay Başkanı ile yaptığı görüşmeleri içeren bir dosya sunarak kısa bir değerlendirme yaptığı belirtildi.

Öte yandan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen ve Alaattin Çakıcı hakkında yürütülen soruşturmada adı geçen Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya hakkındaki iddiaları içeren dosyayı, Birinci Başkanvekilliği'ne gönderdi. Bu kapsamda, dosyada adı geçtiği gerekçesiyle Yargıtay Başkanı Özkaya ve Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya ile ilgili belgeleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Özkaya'ya ilişkin dosyayı Birinci Başkanvekilliği'ne, Yalçınkaya'ya ilişkin dosyayı ise Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Yargıtay 1. Başkanvekili Mater Kaban, Özkaya'ya ilişkin dosyayı, inceledikten sonra önümüzdeki günlerde Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu'na götürecek. Kurul'a, hakkındaki iddialar soruşturulduğu için Eraslan Özkaya değil, Başkanvekili Mater Kaban başkanlık edecek. Kurul, gerek görürse ön inceleme için muhakkik üye görevlendirecek.

Ön inceleme sonucunda hazırlanan raporun ardından kurul, soruşturma açılmasına gerek görmeyip, dosyayı işlemden kaldırabilecek ya da soruşturmayı yürütmesi için yeniden bir muhakkik üye görevlendirecek.

  • ERHAN SEVEN / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce