Erdoğan ve Nazarbayev'den ortak açıklama

Yeni Şafak
16:305/08/2016, Cuma
G: 5/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kazak mevkidaşı Nazarbayev ortak açıklama düzenledi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'yi ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı'nın Nazarbayev olduğunu vurgulayan Erdoğan, Yenikapı buluşmasını önemsediğini söyledi. Nazarbayev ise Kazakistan'daki okullardan FETÖ mensubu öğretmenlerin temizleneceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kazak mevkidaşı Nursultan Nazarbayev ortak açıklama düzenledi.



Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;



İyi gün dostu ile kötü gün dostu böyle günlerde belli oluyor. Nazarbayev 15 Temmuz sonrası Türkiye'yi ziyaret eden ilk devlet başkanı. Kanlarıyla destan yazan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.



Bu darbe girişimi, FETÖ'nün planlarını ifşa etti. Artık şunu net olarak biliyoruz; FETÖ, sadece Türkiye'ye karşı değil, varlık gösterdiği tüm ülkelerde tehdittir. Nazarbayev'e FETÖ konusundaki endişelerimizi ilettik.



Kazakistan bu yıl bağımsızlığının 25'inci yılını kutluyor. Türkiye olarak, Kazakistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.



Yenikapı buluşması


Yenikapı'daki liderler buluşmasını çok önemsiyorum. Herkes Türk bayrağıyla orada olacak.



Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;



Kazakistan için en önemli müttefik Türkiye'dir. Ben buraya sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Türkiye'nin yanında olduğumu göstermek için geldim. Türkiye, Kazakistan'ın en güvenilir ortaklarından birisi. Bizlerin dini, dili, kültürü ortaktır. Turgut özel zamanında iki ülkenin gençleri birbirlerinin dilini öğrenmesi ve ileride ilişkilerin gelişmesi için anlaşmalar imzalamıştık. Fakat Gülen'e ait olduğunu o dönemde anlamamıştık. FETÖ ile ilişkileri tespit edilirse öğretmenlerin hepsi gönderilecek ve Türkiye'den yeni öğretmenler talep edilecek. Türkiye'ye düşman olan bize de düşmandır.



FETÖ'nün eğitim faaliyetleri

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Kazakistan'daki FETÖ okullarıyla ilgili olarak, "Biz Türkiye'ye karşı iş yapan kimseyi desteklemeyeceğiz. Bu durum bizim çıkarlarımıza uygun değildir. Biz bunu istemiyoruz. Bu konuda anlaştık. İki tarafın eğitim bakanlıkları bir çalışma grubu oluşturarak okulları kontrolden geçirecek. Gerçekten ilişkileri olanlar tespit edilirse biz o öğretmenleri geri göndereceğiz ve Türkiye devletinden başka öğretmenler isteyeceğiz." açıklamasında bulundu.













#Cumhurbaşkanı
#Erdoğan
#Nazarbayev

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.