Erdoğan: Mücadelemizi anlamayacaklar

Yeni Şafak
17:1218/08/2016, Perşembe
G: 18/08/2016, Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyası STK'lar Birliği'ne yaptığı hitabında, Van ve Elazığ'daki PKK saldırılarına ilişkin "Türkiye birbiriyle ilişki içinde bulunan terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır. FETÖ ile mücadele ederken aynı zamanda PKK ile de mücadele ediyoruz. Batı bu dünyası bizi bu mücadelede, anlamadı, anlamıyor ve anlamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de İslam dünyası STK'lar Birliği'ne hitap etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:



"Türkiye birbiriyle ilişki içinde bulunan terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. FETÖ, PKK ve DAEŞ'in arasında hiçbir fark olmadığı, bu saldırılarla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Biz bu mücadeleyi satıhta veriyoruz.



Batı dünyası mücadelemizi anlamadı


Güneydoğu'ysa Güneydoğu, Doğu'ysa Doğu, Güney'se Güney. Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin saldırıları ülkemize tehdit oluşturuyor. Nerede gerekirse bu mücadeleyi orada vereceğiz. FETÖ ile mücadele ederken aynı zamanda PKK ile de mücadele ediyoruz. Batı bu dünyası bizi bu mücadelede, anlamadı, anlamıyor ve anlamayacaktır.



PKK'nın saldırılarının arkasında FETÖ olduğunu almak için kahin olmaya gerek yok. Biz her şeyin farkındayız. Hem bu ihanet örgütünün içerideki eylemleriyle mücadele edebilecek, hem de bölgedeki tezleriyle mücadele edebilecek kudrete sahiptir.



Oldu-bitti yapmaya çalışanlar bilsinler ki Türkiye her şeyin farkında


Türkiye'yi iç meselelere mahkum ederek, Suriye ve Irak'ta oldu-bitti yapmaya çalışanlar bilsinler ki biz her şeyin farkındayız. Terör örgütleriyle mücadele kapsamında Türkiye köklü bir yeniden yapılanma sürecindedir. Üzüldüğümüz hususlardan biri de İslam dünyasındaki sıkıntılardır. İslam dünyasının kendi içindeki ihtilafları çözemediğini görüyoruz. Kardeşliğimizi güçlendirmemiz lazım. Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yaşadığı darbe girişimi İslam dünyasının son imtihanıdır.



İslam dünyasındaki toplumların kalplerinin bizimle attığını gayet iyi biliyoruz. BM Güvenlik Konseyi'ndeki daimi üyeler arasında Müslüman ülke yok. Müslüman ülkelerin liderlerinin bunu zorlaması gerekir.



Batı'da oluşturulmaya çalışılan korku değil İslam düşmanlığıdır. İhtiyaçları olan malzemeyi ise maalesef DAEŞ, El-Kaide, Boko Haram veriyor.





Siz kimi aldatıyorsunuz?


Biz, 'Suriye'ye mühimmat atmayın, attığınız mühimmatların yarısı YPG'ye yarısı da DAİŞ'e gider' dediğimiz zaman bize inanmayanlar, daha sonra DAİŞ'in elinden kendi silahlarının, kendi mühimmatlarının çıktığını bizzat gördüler. Dünyaya biz bunları görüntüleriyle de verdik. Kimi aldatıyorsunuz.



Bizi suçlayanlar DAİŞ'e
asıl
yardım edenler


DAİŞ, İslam'ın temsilcisi değildir. DAİŞ, İslam'ı şu anda tamamen gölgeleyen, İslam'a karanlık bir maalesef atmosferi düşüren terör örgütüdür. Hiçbir zaman bizler, DAİŞ'in yanında yer alamayız. Bize 'DAİŞ'e yardım ediyorsunuz' diye saygısızlık yapanların önce bunu bilmeleri lazım. Önce kendilerini şöyle aynanın karşısına geçirmeleri lazım. Niye? Çünkü bunu söyleyenler, DAİŞ'e yardım ediyorlar.



#Erdoğan
#STK

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.