Erdoğan: FETÖ ile mücadelede KKTC yanımızda

Yeni Şafak
22:0017/08/2016, Çarşamba
G: 17/08/2016, Çarşamba
AA

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KKTC'nin FETÖ ile mücadelede yanımızda olduğunu biliyoruz. FETÖ ve uzantıları KKTC'de kendilerine hayat alanı bulamayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.



Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:



KKTC'nin FETÖ ile mücadelede yanımızda olduğunu biliyoruz. FETÖ ve uzantıları KKTC'de kendilerine hayat alanı bulamayacaktır. Bu tavrın diğer dost ve kardeş ülkeler tarafından örnek alınmasını temenni ediyoruz.



Sayın Akıncı ile kapsamlı ve heyetler arası görüşmelerde Kıbrıs meselesinin çözümü için gelinen aşamayı ele aldık. Ayrıntılı değerlendirmeler yaptık. Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafı adada adil ve kalıcı çözümden yanadır. Bu yolda her türlü çabayı sarfediyoruz. Bu çabaların hedefi BM parametreleri çerçevesinde, adadaki iki taraf içinde yeni yaşanabilir bir ortaklığın bu yıl içerisinde tesis edilmesidir.



Kıbrıs meselesinin Türk tarafının meşru haklarını ve güvenliğini teminat alacak şekilde çözüme kavuşturulması şarttır. Olası çözümün ardından Kıbrıs adasının gerçek potansiyeli ortaya çıkacak, bölgesel ölçekte değerlendirilememiş iş projesi gerçekleştirilecektir.




Akıncı
'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle:


2016 yılını barış yılı yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin seçilmiş sivil yönetimine yönelen darbe girişimi sonrasında 240 kardeşimizin yaşamını yitirdiği, 2000'e yakın insanımızın yaralandığı o olay karşısında bir kez daha KKTC halkının dayanışmasını sizlere iletmekteyim. Tüm Türk ulusunun başı sağolsun diyorum. Darbe girişimini ilk duyduğumuzdan bu yana Türk halkının yanında saf tuttuk.



Sizler o akşam gerçek bir liderlik sergilediniz. O gerçek liderlik, beraberinde Türk halkının gerçek bir vatanseverliğini tetikledi. On binlerce insan sokağa döküldü, canlarını verdiler. Ya da vücutlarının parçalarının tankların altında bıraktılar. TBMM bombaların altında toplanabildi ve o milletvekilleri o meclisi o akşam açık tutturdular. Bu bir destandır.



'Namık Kemal dönemine dönmeyelim'


Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın FETÖ ile mücadelede "kurunun yanında yaşların yanmasına da cevaz vermeyecek bir anlayış" sergilemek gerektiğini belirterek, "Kıbrıs küçük bir yer, dedikodusu bol olan bir yer. Namık Kemal hep dedikodusundan şikayet edermiş, bir de sivri sineğinden" sözleri üzerine, şunları söyledi:



"Ben de çok teşekkür ediyorum ama yine de dedikodusu bol olan Namık Kemal dönemine dönmeyelim. O artık bizim için tarih olsun. Artık dedikodudan uzak bir Kuzey Kıbrıs'ı biz konuşuyoruz. İnşallah sivri sinekleri de iyice azalmıştır."



Ortak basın toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanı sıra KKTC heyeti de hazır bulundu.






#Recep Tayyip Erdoğan
#Külliye
#Mustafa Akıncı
#KKTC

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.