|

Erdoğan, FETÖ davasına müdahil

Mersin merkezli 19 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından haklarında dava açılan 70 sanığın yargılandığı davaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da müdahil olmak için avukatı aracılığıyla başvuru yaptığı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:38 - 17/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine avukatı aracılığıyla dilekçe veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya müdahil olmak için başvurdu. Davanın müşteki avukatlarından Murat Altındere, sanıklara yönelik “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma, Cumhurbaşkanına hakaret” gibi önemli suçlamaların olduğunu söyledi.



DAVUTOĞLU DA BAŞVURMUŞTU


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da geçen hafta avukatı aracılığıyla dosya için müdahillik dilekçesi verdiğini hatırlatan Altındere, “Mersin, FETÖ/PDY'nin emniyet ve adliye içerisinde çok etkin olduğu illerden biri” dedi. Dava kapsamında gazeteci Mehmet Baransu, eski Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat Dağlı'nın da aralarında olduğu 70 sanık yargılanıyor.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
#Erdoğan
8 yıl önce