|

Emekli Albay Uğur: 15 Temmuz ABD'nin işgal girişimidir

TVNET canlı yayınında konuşan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, 15 Temmuz darbe girişiminin, 'ABD derin devletinin Türkiye'yi işgal girişimi' olduğunu söyledi. Uğur, FETÖ ile PKK'nın birlikte hareket ettiğini vurgulayarak, PKK elebaşı Öcalan'ın Türkiye'ye iadesi ile FETÖ lideri Gülen ABD'ye kaçışının aynı döneme denk gelmesine dikkat çekti.

Yeni Şafak
22:24 - 11/08/2016 Thursday
Güncelleme: 22:48 - 11/08/2016 Thursday
Yeni Şafak

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı Türkiye'de sorgulayan isim olarak bilinen Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, TVNET canlı yayınında Faruk Aksoy'un konuğu oldu.



Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında 5 yılı aşkın bir cezaevinde de kalan Uğur, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.



'15 Temmuz bir kırılma noktası
dır'


Darbe girişiminin bizzat ABD derin devleti tarafından desteklendiğini belirten, Hasan Atilla Uğur, “15 Temmuz Türk milletini birlik ve beraberliğine karşı yapılmış bir işgal girişimidir. Başaralı olsalardı bugün çok farklı bir iklimde yaşayacaktık. 15 Temmuz bir kırılma noktası ve milattır" diye konuştu.



'FETÖ-PKK işbirliği yüzde 100'dür'


FETÖ ile PKK'nın birlikte hareket ettiğini belirten Hasan Atilla Uğur, “İkisinin de arkasında yüzde 100 olarak ABD derin devleti vardır. FETÖ-PKK işbirliği yüzde 100'dür. Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye teslim edilmesi ile Gülen'in ABD'ye kaçtığı dönemler aynı dönemlerdir" diye konuştu.



Emekli Albay Uğur, MİT TIR'larının durdurulması ve Rus uçağının düşürülmesi olaylarının FETÖ'nün ihanetleri olduğunu da vurguladı.




#Hasan Atilla Uğur
#TVNET
#FETÖ
#PKK
#ABD
8 years ago