Eczacıların duayeni Mustafa Aydıner vefat etti

Yeni Şafak
15:2630/01/2019, Çarşamba
G: 30/01/2019, Çarşamba
Yeni Şafak
Eczacı Mustafa Aydıner.
Eczacı Mustafa Aydıner.

İlaç, Eczacılık, Sağlık Bilim ve Teknolojileri Vakfı’nın (İVEK) manevi mimarlarından ve kurucu mütevelli heyeti üyesi Eczacı Mustafa Aydıner vefat etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede Aydıner'i ziyaret etmişti.

Türkiye'de eczacılığın duayen isimlerinden biri olarak kabul edilen İlaç, Eczacılık, Sağlık Bilim ve Teknolojileri Vakfı’nın (İVEK) manevi mimarlarından ve kurucu mütevelli heyeti üyesi Eczacı Mustafa Aydıner vefat etti.

  • 1964 yılında İstanbul Eczacılık Fakültesinden mezun olan, ailesinden gelen bitkisel ilaç bilgilerini eczacılık fakültesindeki öğrencilik yıllarında Prof. Sarım Çelebioğlu, Prof. Mehpare Heilborn ve bilhassa Prof. Dr. Turan Baytop gibi değerli hocalarının sayesinde bilimsel bir kalıba oturtan Aydıner, mezun olduktan hemen sonra aktif eczacılık alanında faaliyet göstermeye başladı.

Bitkisel ilaç bilgilerini eczanesinin laboratuvar ortamında steril bir şekilde hazırlayan Aydıner, tüm bu bilgi ve tecrübelerini Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi adındaki kendisine ait kitabında topladı.



Cumhurbaşkanı ziyaret etmişti

Eczacılıkta koca bir ömrünü feda eden Aydıner yakın bir zamanda, tedavi gördüğü hastanede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyaret edilmişti.



#Mustafa Aydıner
#Eczane
#Vefat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.