Düzenlemeyle bize ‘gelmeyin’ demişler

Yeni Şafak
04:0019/08/2016, Cuma
G: 19/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

TSK’nın pilot ihtiyacını karşılamak üzere 671 sayılı OHAL kararnamesi ile atılan adımlar, ordudan çeşitli gerekçelerle ayrılan ve ilişiği kesilen pilotları memnun etmedi. Pilotlar, “Vatan için döneriz ama bu düzenlemeyle bize dönmeyin demişler” diyor.

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından TSK'dan ihraç edilen 265 pilotun açığını kapatmak için ilk düzenleme önceki gün 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapıldı. Pilot açığını kapatmak için 3 yol ortaya konuldu: Dış kaynaktan muvazzaf pilot temini. Silahlı Kuvvetler'den çeşitli gerekçelerle ayrılan yahut ilişiği kesilen pilotlar ile uçuştan ayrılan pilot adaylarının geri döndürülmesi. Milli Savunma Üniversitesi bünyesine alınan Harp Okullarının 1., 2. Ve 3. Sınıflarına sivil üniversitelerin ilgili bölümlerden öğrenci transferi.



Öte yandan kısa vadede “hava"da zaafiyet yaşanmaması için de hükümet özel havayolu şirket temsilcileriyle görüşmelerini sürdürüyor. TSK'dan ayrılarak sivil havayolu şirketlerinde çalışmaya başlayan pilotların olağanüstü haller ve savaş durumunda görev üstlenmeleri gündemde. Bu düzenlemenin de yönetmelikle yapılması bekleniyor. Yönetmelik üzerindeki çalışmalar halen sürüyor.



VATAN İÇİN DÖNERİZ AMA


Ancak atılan adımlar ordudan çeşitli gerekçelerle ayrılan ve ilişiği kesilen pilotları memnun etmedi. Halen sivil havayollarında görevlerini sürdüren pilotların düzenlemeye itirazları var. 4 yıllık çalışma zorunluluğuna karşı çıkan pilotlar, savaş durumunda her pilotun orduya dönüp vatanını savunacağını vurgularken, buna karşın düzenlemenin satır aralarında pilotlara “Gelmeyin" denildiğini ifade ediyorlar.



BİZİ GÖNDERENLER GÖREVDE


Pilotların, geri dönüş başvurularını değerlendirecek kurumun Milli Savunma Bakanlığı değil, ilgili Kuvvet Komutanlığı olmasına da itirazları var. Pilotlar, “Dönüp dönmeme kararımızın bizim ayrılmamıza neden olan veya göz yumanlara bırakılmış olması, dönüşleri engelleyecek bir unsurdur. Onlar halen TSK kadrolarındalar" diyorlar.



#TSK
#OHAL
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.