Düğmeye basıldı: Dev FETÖ operasyonu başladı

Yeni Şafak
09:2627/06/2018, Çarşamba
G: 27/06/2018, Çarşamba
AA
FETÖ operasyonu
FETÖ operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturmasında Hava Kuvvetlerinden biri eski tuğgeneral, 30'u eski pilot 99 kişi için gözaltı kararı verildi. Ayrıca Balıkesir merkezli 13 ilde de FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarında görevli biri açıkta 22 rütbeli askerin yakalanması için operasyon başlatıldı. Kocaeli merkezli 17 ilde de yapılan FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik operasyonlarda 43’ü aktif görevde olmak üzere 71 askeri personel hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün ’mahrem imamlar’ı ile kontörlü telefonlar ile ankesörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 99 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı işlemleri Ankara ve 20 ilde devam ediyor.

13 İLDE 22 RÜTBELİ İÇİN OPERASYON

Balıkesir merkezli 13 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarında görevli biri açıkta 22 rütbeli askerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Kocaeli merkezli 17 ilde FETÖ operasyonu: 71 gözaltı kararı

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün türk silahlı kuvvetleri yapılanmasına yönelik Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, Kocaeli merkezli İstanbul, İzmir, Ankara, Balıkesir, Malatya, Manisa Yalova, Zonguldak, Hatay, Kayseri, Muğla, Çanakkale, Denizli, Konya, Bursa ve Gümüşhane illerinde 43 ü aktif görevde olmak üzere toplam 71 askeri personel hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Bu sabah saatlerinden itibaren eş zamanlı olarak başlayan operasyonlar devam ediyor.

#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.