|

Dondurma almaya TRT'ye gitmiş

15 Temmuz darbe girişimine katılmak için NATO'nun Kosova'daki üssünden özel olarak gelen Albay Muhammet Tanju Poshor'un, çocuklarına 'dondurma almaya gidiyorum' diyerek evden çıktığı ve TRT'yi işgal etmeye gittiği belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:26 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

O gece TRT'yi basan ekibi yöneten Poshor, Balyoz kumpasını başlatan 1. Ordu Plan Semineri'nin koordinatörü olmasına rağmen, Balyoz soruşturmasında sadece 'tanık' olarak dinlenmişti. Seminere katılan çoğu üst düzey general tutuklanmasına rağmen Poshor, terfi alarak Cumhurbaşkanlığı Muhafız Komutanlığı'na atanmıştı. Poshor'un, FETÖ üyesi Tuncay Opçin'le de defalarca telefonla görüştüğü belgelenmişti.



GAZETE OKUMA, TV İZLEME!


Darbe girişimi için örgütü tarafından Ankara'ya çağrılan Poshor, o gece TRT'yi işgal etmeye kalkıştıktan sonra gözaltına alınmıştı. Onunla ilgili savcıya ifade veren eşi H. Poshor, kocası Tanju Poshor'un, kendisi ve çocuklarından 'evde gazete okumamalarını, televizyon da izlememelerini' istediğini kaydetti. Poshor'un bu davranışının Fetullah Gülen'in örgüt üyelerine talimatıyla aynı olması dikkat çekti. H. Poshor, Kosova'dan geldikten sonra eşinin, çocuklarıyla oyun oynadığını, ardından 'dondurma almaya gidiyorum' deyip çıktığını ve TRT'yi basmaya çalıştığını öğrendiğini belirtti.


#15 Temmuz
#NATO
#Tanju Poshor
8 yıl önce