|

Diyarbakır’daki darbe planı da evde yapılmış

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre adliyede, Başsavcı Vekilleri Kurtça Eker ve Alper Tuncer ile Güre, FETÖ ve diğer terör örgütleri hakkında son bir yıl içerisinde yürütülen soruşturma ve davalar hakkında bilgi verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2017 суббота
Güncelleme: 04:25 - 15/07/2017 суббота
Yeni Şafak
Kamil Erkut Güre
Kamil Erkut Güre

Geçmişte darbeye destek olan bir yargının 15 Temmuz’da bu kara tarihe beyaz bir sayfa açtığını aktaran Güre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olarak 14 arkadaşı ile darbe teşebbüsünde bulunanlar hakkında soruşturma başlattıklarını, eyleme iştirak eden herkesin gözaltına alınması yönünde talimatı ilk saatlerde verdiklerini anımsattı.

300 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

Darbe teşebbüsüne destek amaçlı 6 savaş uçağının kaçırılmasının tespiti üzerine hava üssüne operasyon gerçekleştirerek, arama, el koyma ve gözaltı işlemlerine başladıklarını kaydeden Güre, FETÖ/PDY üst düzey mensubu yaklaşık 300 kişiyi tespit ettiklerini aktardı. Darbeye direndikleri saatlerde Diyarbakır’daki darbe evinde FETÖ imamlarının toplandığını ve kendilerine bağlı askeri unsurlara talimatlar vermek için görüşmeler yaptıklarının tespit edildiğini anlatan Güre, "Bu görüşmeler sonucunda emir ve talimat alan önemli oranda şüpheli tespit edildi. O gece o evde ve temas kurdukları kişi sayısı yaklaşık 30 kişidir" bilgilerini verdi.

#Diyarbakır
#Darbe planı
#15 Temmuz
#FETÖ
7 лет назад