|

Diyanet Vakfı dönemeçte

TDV, bugün olağanüstü toplanıyor. Genel Kurul'da Kervancı'nın aday olmayacağı belirtilirken, M. Nuri Yılmaz'ın yeni yönetimin kendisine yakın isimlerden oluşması için liste hazırladığı kaydedildi.

Yeni Şafak
00:00 - 23/09/2000 Cumartesi
Güncelleme: 10:34 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv



S P O T

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Kurulu bugün olağanüstü olarak toplanıyor. 68 delegenin katılacağı Genel Kurul toplantısında vakfın yeni yönetiminin belirlenmesi bekleniyor. Genel Müdür Mehmet Kervancı, 15 Ekim tarihinde emekliliğinin gelmesi nedeniyle yeni yönetimde görev almayacak. TDV Genel Kurulu'nda vakfın hizmetlerini yürütebilmesi için yeni kaynakların bulunmasının ele alınması yanında, Genel Kurul üyeleri arasına il müftülerinin katılması da karara bağlanacak.

Yılmaz liste hazırlıyor

Kocatepe Camii Konferans salonunda saat 10.00'da başlayacak Diyanet Vakfı Genel Kurulu'nda Genel Müdür Mehmet Kervancı vakfın çalışmaları ile ilgili rapor sunacak. TDV Genel Kurulu'nda Mütevelli Heyeti'nde yer alacak isimler de belirlenecek. Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın yeni yönetimin kendisine yakın isimlerden oluşması için liste hazırladığı belirtiliyor. Yılmaz'ın, Genel Kurula katılamayacak bazı üyelerden vekalet alma yoluna giderek yönetimi kendisine yakın isimlerden oluşturmaya çalıştığı öğrenildi.

Diyanet'in etkisi artacak mı?

Genel Kurul'da ele alınacak diğer önemli gündem maddesi ise Genel Kurul üyeleri arasında 81 il müftüsünün de yer alması ile ilgili öneri olacak. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın, 81 il müftüsünün de Genel Kurul delegesi olması yönünde bir öneriyi gündeme getireceği belirtiliyor. Önerinin kabul edilmesi halinde Genel Kurul delegelerinin sayısı artarken, vakıf üzerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da etkisi artmış olacak. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce