|

Dışişleri'ne yakın takip

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında “FETÖ yöneticisi olmak” suçundan dava açılan Malezya imamı Alettin Duman’ın ByLock’tan konuştuğu örgüt mensuplarının mesajları 15 Temmuz darbe girişiminin şifrelerini deşifre etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 08:29 - 21/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Dışişleri'ne yakın takip
Dışişleri'ne yakın takip

ByLock’ta “metin116” ismini kullanan örgüt mensubu, 18 Ağustos 2015’te yazdığı mesajda, “Uzatmaları oynuyorlar, diskalifiye olacaklar” dedi.

AMAÇ ZAFER DEĞİL SEFERMİŞ!

Hikmet42 isimli FETÖ’cü, “Neticeden değil gayretten sorumlu olduğumuzu, amacımızın ‘zafer değil sefer’ olduğunu idrak ettiğimizde, şahit olduğumuz güzellikler tarif edilemez” ifadelerini kulandı.

PERSONELE MARKAJ

Duman’ın kullandığı ByLock mesajlarının içerikleri, örgütün yurt dışındaki faaliyetlerine ilişkin de bilgiler verdi. 21 Ocak 2016’da gerçekleşen bir konuşmada Adem isimli örgüt mensubunun gönderdiği mesaj, örgütün bu süreçte, yurt dışındaki Dışişleri Bakanlığı personelini takip etmek için başka bir mensubunu görevlendirdiğini ortaya koydu. Adem isimli örgüt mensubunun, “Abi sa. Ben adem Filipinden. Beni Pasifik Coğrafyasında Dışişleri personelini takip için görevlendirdiler” dediği görüldü.

#FETÖ
#Bylock
7 yıl önce