|

Din kisvesine bürünmüş terör örgütü

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Avrasya İslam Şurası'nın sonuç bildirgesinde, FETÖ’nün İslam’ın inanç, ibadet ve ahlak esaslarını özünden kopararak tahrif ettiği, İslami kavramların içini boşalttığı ve din kisvesine bürünmüş bir terör örgütü olduğu belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:43 - 14/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen 9. Avrasya İslam Şurası sona erdi. “Avrasya'da İslam'ın geleceği”, “Küresel Tehdit ve Şiddet Hareketi-DAEŞ” ve “Küresel Bir Tehdit Olarak FETÖ Hareketinin Avrasya Yapılanması” gibi konuların masaya yatırıldığı şurada sonuç bildirgesini Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez açıkladı.



HER TÜRLÜ YOLU MÜBAH GÖRDÜLER


33 ülke ve topluluktan 120 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilen şurada, FETÖ, DEAŞ gibi terör yapılarının ele alındığını söyleyen Görmez, FETÖ'nün özellikle Avrasya coğrafyasında çeyrek asırdır sistematik bir şekilde yayılmasının ve değişik sektörlerdeki etki gücü, dini söylemleri ve yol açtığı yıkımın detaylı olarak değerlendirildiğini anlattı. FETÖ'nün başlangıçta bir hizmet hareketi olarak yola çıktığı iddia edilse de zamanla tamamen kirli ilişkiler ağının bir parçası olarak İslam dinini ve değerlerini istismar aracı olarak kullandığını söyleyen Görmez, “Bu örgüt hedefine ulaşmak için her türlü yolu mubah görmüştür. İslam'ın inanç, ibadet ve ahlak esaslarını özünden kopararak, İslam kavramlarının içini boşaltmaktadır. FETÖ'nün gerçekte bir cemaat olarak nitelenemeyeceği hususunda fikir birliğine varılmıştır” diye konuştu.





SİYASİ EMELLERİNİN ARACI OLDU


FETÖ'nün, Doğu blokunun dağılmasının ardından Avrasya coğrafyasında ortaya çıkan eğitim boşluğunu doldurmak için sözde okullar açtığını söyleyen Görmez, “Bu okullar örgütün kurduğu projenin ürünü olan gizli siyasi emellerin hayata geçirmenin bir aracı haline gelmiştir. Okulların açıldığı coğrafyada yaşayan insanlara bir din anlayışı ve eğitim götürmeyerek sadece o ülke insanını hayal kırıklığına uğratmamış aynı zamanda onların maneviyatlarını boşa çıkarmıştır. FETÖ içi boş bir İslam söyleminin öncüsü olmuştur. FETÖ, dini bilgi kaynakları şaibeli olan ve İslam ümmetinin vahdetini parçalayan, kul hakkı ve kamu hukukuna tecavüz eden bir yapılanmadır. Ayrıca, zekat ve sadaka gibi ibadetleri suiistimal eden, diyalog adı altında kelime-i tevhidi parçalayan, din kisvesi altından güç ve çıkar sağlamaya çalışan terör örgütüdür” dedi.





SAĞLIKLI DİN EĞİTİMİ VERİLMELİ


El Kaide ve DAEŞ'in Kur'an ve Sünneti amaçları doğrultusunda çarpıtan terör örgütleri olduğunu belirten Görmez, “Bu örgütler yıllarca bu coğrafyanın geleneksel dini anlayışına zarar vererek örgüte sürekli insan devşirmeye devam etmektedir. Bu yapılar tevhid, cihat, biat, cemaat, imam gibi birçok İslam kavramlarını bozmanın yanında kendi çıkarları için İslam fıkhının onaylamayacağı birçok fetvalar vermiştir. Bu istismarın önüne geçilebilmesi için en önemli adım genç kuşaklara sağlıklı ve yeterli din eğitimi verilmesinden geçmektedir. Bu tür yapılanmalarla mücadele için dini müesseseler güçlendirilerek, din eğitimi alanında İslam Anlayışını oluşturacak müfredatlar hazırlanmalıdır” diye konuştu.



15 Temmuz şehitlerine dua


Şuranın kapanışının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cuma namazını katılımcılarıyla Şehzade Camii'nde kıldı. Burada cuma hutbesini okuyan Görmez, müslümanların birlik ve beraberliğini vurguladı. Ardından beraberindeki 32 ülkenin dini temsilcilerinin yer aldığı heyet ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki 15 Temmuz şehitlerinin yer aldığı pano önünde dua etti. Heyet adına konuşan Şeyh Nafiullah Aşirov, Türkiye'nin her türlü terör belasından kurtulması, güçlenmesi ve tüm Müslümanların birlik olması için duada bulundu.





#Avrasya İslam Şurası
#FETÖ
#Diyanet
8 yıl önce