|

İstismara karşı doğru eğitim

İslam şurası için biraraya gelen alimler, FETÖ'nün din istismarına karşı mücadelede en önemli adımın eğitime önem vermek olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:39 - 14/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

9. Avrasya İslam Şurası için 33 ülke ve topluluktan Türkiye'ye gelen 120 temsilci, FETÖ terör örgütüne karşı birlik olma ve örgütün zararlarına karşı gençliği doğru İslam'la tanıştırmak için eğitime önem verme kararı aldı. Şuranın katılımcılarından Rusya Kirov Bölgesi müftüsü Zufar Galuli, 15 Temmuz darbe sürecinde Türk halkının FETÖ'ye karşı büyük bir zafer kazandığını ve böylesi bir başarının tarihte hiçbir örneği bulunmadığını söyledi. Galuli, "Türk halkının bir özelliği de batılı haktan hakkı batıldan ayırabiliyor. Bu onların çok güzel bir sıfatı. Ben bu halkta çok büyük bir ahlak görüyorum” dedi. "Biz çalışmadığımız zaman şeytan daha fazla çalışıyor" diyen Galuli "Bizim FETÖ ve DAEŞ gibi dini istismar eden kişilere karşı gençlerimizi düzgün bir ilimle yetiştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.



BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ


1995 yılında din hizmeti için Kuzey Kafkasya'ya giden ve 21 yıldır bölgede bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Kafkasya Koordinatörü Selim Akburak, Kafkasya'da hiçbir FETÖ kurumunun bulunmadığını söyledi. FETÖ'nün sinsi planlarını bertaraf için en önemli şeyin eğitim olduğunu söyleyen Akburak, "Bunların, başta Türkiye olmak üzere dünyanın bir çok bölgesinde yapılanmaları olduğunu biliyoruz. Bilim ve ilim adamlarının birlikte hareket etmesiyle, inanıyoruz bu FETÖ çalışanları bertaraf edilecektir. Belki yakın zamanda olmasa da ilerleyen dönemde gerçek İslam'ı herkese anlatacağız" diye konuştu.



KURUMLAR ŞEFFAF OLMALI


Karadağ İslam Birliği Başkan Yardımcısı Behlül Kanaqi ise Karadağ'da FETÖ'ye ait bir dil kursu ve bir yurt olduğunu, ancak bunların 15 Temmuz'dan sonra kapatıldığını söyledi. Kanaqi, “Bana göre bunlarla mücadele etmek için bir defa resmi kurumları güçlendirmek gerekiyor. Gerek imam hatipler olsun gerek ilahiyatlar olsun, Karadağ için de aynı şey geçerli. Özel de olsa resmi de olsa tüm dini kurumlar şeffaf hale getirilmeli. Öğrencilere ne öğretildiğiyle ilgili tüm müfredat devlet denetimi altında olmalı. Zaten İslam dini de şeffaf bir dindir. İslam akidesi ve öğretileri açık ve nettir. Aklı kullanmak, Kur'an okumak, Hz. Peygamber'in sünnetini örnek almak gerekiyor” ifadelerini kullandı.


#İslam şurası
#FETÖ
8 yıl önce