|

DAEŞ’in kirli yüzü anlatılacak

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Ağustos ayında Olağanüstü Din Şurası'nı toplayan Diyanet İşleri Başkanlığı, burada alınan kararlar doğrultusunda “FETÖ Raporu” hazırlamıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:41 - 14/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Dünyayı örgüt hakkında bilinçlendirmek için 10 dilde hazırlanan raporun ardından Diyanet, şimdi de ümmeti parçalayan terör örgütü DAEŞ hakkında bir rapor hazırladı. Bu rapor Diyanet'in geçen yıl “DAEŞ'in Temel Felsefesi ve Dini Referansları” başlığıyla hazırladığı raporun genişletilmiş hali olacak.



AYRINTILI BİLGİLER YER ALIYOR


“Dini İstismar ve Tedhiş Hareketi DAEŞ” adı altında hazırlanan yeni raporda örgütün oluşum süreci dahil ayrıntılı birçok bilgi bulunuyor. Örgütün dini ideolojisinin tahlilinin yapıldığı raporda, “örgütün dini bilgi anlayışı”, “itikadi kavramlara bakışı”, “fıkhi kavramları çarpıtması” ve “DAEŞ'ten zarar görenler” gibi başlıklar yer alıyor.



HERKESE DAĞITILACAK


Raporda, terör örgütünün cihad kavramını nasıl kirlettiği, şehitlik makamını nasıl zedelediği gibi konular ayrıntılı şekilde anlatıldı. Rapor, ilerleyen günlerde kitapçık haline getirilerek örgüte karşı bilinçlenmesi için vatandaşlara dağıtılacak.


#15 Temmuz
#DAEŞ
#Din Şurası
#Diyanet İşleri
8 yıl önce