|

Dijital tabelalar değişti

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından verilen kararla Boğaziçi Köprüsü'nün adı “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” olarak değişti. Değişim, kentteki dijital panolardan başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:09 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

FETÖ darbe girişimi sırasında birçok kişinin şehit olduğu Boğaziçi Köprüsü'nün adının Bakanlar Kurulu toplantısında değiştirilmesine karar verilmesinin ardından İstanbul genelindeki dijital panolara “Şehitler Köprüsü” yazısı yansıtıldı. Karar doğrultusunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki ana arterlere konulan ve yol güzergahlarını işaret eden tüm dijital panolardan “Boğaziçi Köprüsü” yazısı kaldırıldı. Bunun yerine panolara “Şehitler Köprüsü” ifadesi kullanıldı.



ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI


Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası önceki gün açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirileceğini açıklamış, bunun üzerine köprünün adının değiştirilmesi üzerine çalışmalar hız kazanmıştı.



Kızılay meydanının adı da değişiyor




İsim değişikliğine yönelik bir hamle de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Yeni düzenlemenin hayata geçirilmesiyle birlikte Kızılay, '15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı' olarak anılacak.



GENELKURMAY KAVŞAĞINA YENİ İSİM


TBMM'nin karşısında bulunan Genelkurmay Kavşağı'nın adının da “15 Temmuz Şehitler Meydanı” olması benimsendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, her iki bölgeye şehitler anısına birer anıt dikmeye karar verdiklerini de söyledi.



#Boğaziçi Köprüsü
#Bakanlar Kurulu
#Şehitler Köprüsü
#FETÖ
8 yıl önce