|

Devir teslim tamam

FETÖ'nün amiral gemisi Zaman gazetesinde kayyumlar, zincirlenmiş kapıdan geçip göreve başladı. Paralel örgüt destekçileri ile kurum çalışanlarının güvenlik güçlerine direnmesi ise ortamı zaman zaman gerdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2016 Pazar
Güncelleme: 01:49 - 6/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Feza Gazetecilik'e atanan kayyum heyeti göreve başladı. Önceki geceyarısı Feza Gazetecilik'e ait Zaman gazetesi binasına gelen kayyumlar, Yenibosna'daki yerleşkeye girmekte güçlük çekti. Kurum çalışanlarının kapıya bağladığı zincirleri kesen güvenlik güçleri, bir yandan da bina önündeki kalabalığı dağıtmak için uğraş verdi. Paralel örgütün operasyon merkezi Zaman'ın dışında Meydan, Aksiyon, Today's Zaman, Cihan Haber Ajansı gibi 17 kurumu bünyesinde barındıran Feza Gazetecilik şirketinin çalışanları, gece boyunca güvenlik güçlerine engel olmak istedi. Zincirlerin sökülmesi ve kalabalığın dağıtılmasının ardından binaya polis ekipleriyle birlikte giren kayyumlar Tahsin Kaplan, Metin İlhan ve Sezai Şengönül, gazetede kontrolü ele aldı.





CADDEDE EYLEM ISRARI


Mahkemenin, 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması' gerekçesiyle yönetiminin değiştirilmesine karar verdiği Zaman gazetesi önünde gerginlik dün de sürdü. Paralel yapı destekçilerinin Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'ni trafiğe kapatmaması için polisler bariyerli önlemler aldı. Ancak sayıları 200'ü bulan bir grup eylemci, uyarılara aldırmayıp caddeyi trafiğe kapatmak istedi. Güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli suyla müdahalesinin ardından caddede kontrol yeniden sağlandı. Sağlık ekipleri, gazdan etkilenen bazı kişilere, olay yerinde bekleyen ambulansta müdahale etti. Gazete çalışanları ise binaya kimlik kontrolüyle alındı.



Gerekçe sağlam




FETÖ soruşturmalarını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kayyum heyeti atanmasına ilişkin mahkemeye gönderdiği talep yazısında, Zaman'ın asıl yöneticisinin FETÖ'nün kurucusu ve yöneticisi Fetullah Gülen olduğunu belirtmişti. Paralel örgüt imzalı Tahşiye ve Şike soruşturmalarının başlamasına Zaman binasında örgüt yöneticileri tarafından karar verildiğini ve uygulamaya konulduğu kaydeden savcılık, “Hepsi birlikte değerlendirildiğinde örgüt ile Feza Gazetecilik A.Ş. fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etmektedir” tespiti yapmıştı. FETÖ-PKK işbirliğine de dikkat çeken savcılık, paralel örgütün hükümete darbe amacıyla 17-25 Aralık, Selam Tevhid kumpaslarına da imza attığını hatırlatmış ve FETÖ'ye bağlı basın kurumlarına kayyum atanmasını mahkemeden istemişti. Talebi yerinde gören İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği ise karar yazısında, Fetullah Gülen'in devletin içinde kendine bağlı bir yapılanmaya gittiğini ifade etmiş, bizzat Gülen tarafından yönetilen Feza Gazetecilik'in de örgüt çıkarları doğrultusunda çalıştığını anlatmıştı. Zaman'da yayınlanacak yazılara da FETÖ lideri Gülen'in karar verdiğini belirten mahkeme, Feza yayın organlarının örgütün illegal eylemlerini meşru gösterme amacıyla hareket ettiğini vurgulamıştı.



İşlerine son verildi




Gazetenin yeni yönetimini oluşturmak üzere görevlendirilen kayyum heyeti, bu yönde ilk icraatlarını da dün gerçekleştirdi.


Zaman Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici ile Today's Zaman yazarı Bülent Keneş'in görevlerine son verildi. Feza Gazetecilik'te istifaların ya da görevden almaların sürmesi bekleniyor.






#kayyum
#Aksiyon
#Today's Zaman
#Cihan Haber Ajansı
8 yıl önce