Dünyaya ders verdiniz

Yeni Şafak
04:003/10/2016, Pazartesi
G: 3/10/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da 9 şehit veren Kazan ilçesini ziyaret etti. 'İşte ordu, işte komutan' sloganlarıyla karşılanan Erdoğan, "Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz. Birileri FETÖ’nün başına, vagonlarına sahip çıksa da onlara gereken dersi verdiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlerin karargâhı Akıncı Üssü önüne giderek jetlerin kalkmaması için saman ve lastik yakan, tarlasını ateşe veren, aprona girip bedenlerini siper eden Kazan ilçesinin kahramanlarıyla buluştu. Darbe girişimi sırasında 9 vatandaşın şehit düştüğü ilçede halka seslenen Erdoğan, “Kazan'daki şehitlerimizi ziyarete geldim. Gazilerimize bu meydandan mesajımızı verelim istedim. Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz, birileri anlamasa da... Birileri FETÖ'nün başına da vagonlarına da sahip çıksa da sizler onlara gereken dersi verdiniz. Mürted Üssü'nü (Akıncı) sizler burada gerektiği şekilde hesaba çektiniz. İnanıyorum ki sizlerin o onurlu, o haysiyetli direnişiniz, o şehadete yürüyüşünüz, o demokrasiye sahip çıkışınız, bu dünyada bir örnek teşkil etmiştir" dedi. Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:





KAÇACAK DELİK ARIYORLAR


“'İnlerine gireceğiz' dedik, işte inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz, ebedi alemde de Rabbim onlara bunun hesabını soracaktır. 241 şehidimizin, 2 bin 194 gazimizin hesabını soracaktır. Sadece bunlar mı? 40 yılı aşkın süredir bu milleti nasıl aldattıklarının hesabını soracaktır. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanlara bunun hesabını soracaktır. Biz bu yola çıktığımızdan itibaren 14 yılda ülkemiz nereden nereye geldi, hepimizin malumudur. Bu yeterli mi? Değil. Ama dikkat edin, bizimle hep içeride ve dışarıda uğraştılar. Yeri geldi, başında olduğum partimizi kapatmaya çalıştılar. Yeri geldi, bize Gezi eylemleri yapmaya kalktılar. Yeri geldi, 17-25 Aralık yargı ve polis darbesini yapmaya çalıştılar. Ama bir şeyi hesap edemediler, bu asil millet ayağa kalkarsa ne olur? Bunun hesabını yapmadılar."





ONLARA BIRAKMAYACAĞIZ


“Bunlar zannettiler ki F-16'lar F-16'larla, helikopter helikopterle, tanklar tanklarla, toplar toplarla, silahlar silahlarla durdurulur... Ama bunlar bir şeyi unuttular; tüm bunların karşısında bu asil millet kendisini ortaya koyarsa ne olur bunu düşünmediler. Kazan'da 9 şehidimiz var, 90'ı aşkın gazimiz var. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin etrafında 29 şehidimiz, 36 gazimiz var. Özel Harekât'ta 56 şehidimiz var ve onları alçakça, insafsızca, bu milletin paralarıyla alınmış F-16'larla, helikopterlerle bombalayarak vurdular. Milletim daha evinden çıkarken bir şeye inanmış: Şehadet... Çünkü 'şehitler tepesi boş değil' diyoruz ya o tepe boş kalmayacak inşallah. Bunlar hâlâ, rahmetli Menderes'i ipe gönderdiler, milyonlar Menderes'e oy verirken, maalesef idam edildiği zaman meydanlara dökülmedi, zannettiler ki bu Türkiye aynı Türkiye. Artık aynı Türkiye değil. Bizler diklenmeden dik duracağız. Asla bu meydanları bunlara bırakmayacağız. Hep beraber yürüyeceğiz."



Asıl 2023'te görecekler


“Dünyada bazı ülkeler vardı ki hâlâ bunu benim bir oyunum olarak göstermeye çalıştı. Nasıl oluyor da ölüm için bir oyun tezgahlıyorsunuz? Kendiniz ölüme gidiyorsunuz, nasıl oluyor bu iş? Arkamızdan helikopterler, uçaklar geliyor, nasıl oluyor bu iş? İşte bunlar bizi tanıyamadılar. Bizler Allah'ın izniyle ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda bunlar dünyanın ne olduğunu çok daha iyi görecekler. 15 Temmuz bize çok şeyler öğretti. Her olanda hayır vardır. Şer sanırsınız, hayırdır, hayır sanırsınız şerdir. İlahi ferman bu. Biz bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Osman Gazi Köprüsü'nün ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışı yapıldı. 20 Aralık'ta Avrasya Tüneli'ni açacağız. Kanal İstanbul için de ihale süreci başlayacak. 2018'de dünyanın bir numaralı havalimanının ilk etabı açılacak. Zaten buna tahammül edemiyorlar. Çatlıyor, patlıyorlar."



  1. Halisdemir'in evinde 1,5 saat
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'da Kazan'da şehit düşenlerin ailelerini ziyaret etti. Acılı ailelerle tek tek ilgilenen Erdoğan ziyaretlerini Ankara merkezde de sürdürdü. Erdoğan, ilk olarak darbeci general Semih Terzi'yi vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in ailesini ziyaret etti. Şehidin evinde 1,5 saat kalan Erdoğan, 15 Temmuz şehidi Mustafa Avcu'nun Keçiören'deki evine giderek ailesinin acısını paylaştı.



  1. Kazan ilçesine giden yol kenarına, 'Cumhurbaşkanımız yanınızdayız', 'Kazan direndi, Türkiye kazandı',gibi ' yazılı pankartlar asıldı. Kazan Belediyesi'nin ilçenin girişindeki trafik tabelasını 'Kahraman Kazan' şeklinde değiştirmesi de ilgi çekti.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Kazan
#FETÖ