EDISYON:

Ders gibi duruş

Haber Merkezi
04:0025/10/2018, Perşembe
G: 25/10/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Amerika merkezli The New York Times gazetesi, Salı günü yayınladığı haberinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da bir araya gelen Suudi heyetin arasında geçen ilginç diyaloğu aktardı.

Gazeteye konuşan Cumhurbaşkanlığına yakın bir kaynak, “Suudi Arabistan birçok yardım teklifinde bulundu ama Erdoğan bunların ‘siyasi rüşvet’ olduğunu söyleyerek öfkeyle reddetti” dedi. Gazetede David D. Kirkpatrick ve Ben Hubbard imzasıyla yayınlanan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi heyetinin başındaki isim olan Prens Halid bin Faysal’ın bir araya geldiği belirtildi. Erdoğan’a yakın bir kişinin yaptığı açıklamada Faysal’ın Erdoğan’a ahlaksız teklifte bulunduğunu dile getirdi. İsmini açıklamayan yetkili Prens Halid’in, “eğer Türkiye’nin bu olayın peşini bırakması durumunda” Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye finansal destek ve yatırım sözü verdiğini ve Türkiye’nin müttefiki olan Katar’a bir yılı aşkın bir süredir uygulanan ambargonun kaldırılabileceğini söyledi. Gazeteye konuşan kişi, “Erdoğan yakınlarına öfkeyle bu teklifi reddettiğini çünkü bunun siyasi bir rüşvet olduğunu söyledi” ifadesini kullandı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Suudi Arabistan

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.