|

Derhal bize iade edin

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'a, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e ABD tarafından daha fazla müsamaha tanınmamasının ve Gülen'in en kısa sürede iade edilmesinin beklendiğini bildirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:10 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Işık, ABD Savunma Bakanı Carter ile önceki gün telefonla görüştü. Işık, TSK içindeki bir grup FETÖ üyesinin Türkiye'nin anayasal düzenine, halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı'na ve hükümetine karşı gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasının ardından ABD'nin gösterdiği destek ve dayanışmadan dolayı teşekkür etti.



HASSASİYETLE KARŞILIYORUZ


FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'e ABD tarafından daha fazla müsamaha tanınmamasını isteyen Işık, Gülen'in en kısa sürede Türkiye'ye iade edilmesinin beklendiğini vurguladı. Işık, mevcut durum itibarıyla her şeyin kontrol altında olduğunu belirterek, İncirlik Üssü'ndeki elektrik kesintisiyle ilgili teknik sorunların da en kısa sürede giderileceğini ifade etti. ABD Savunma Bakanı Carter ise Türkiye'de gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin engellenmesinin ülkesi tarafından memnuniyetle karşılandığı söyledi.



HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ


Türkiye'nin Gülen'in iade talebine ilişkin ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü anımsatan Carter, ülkesinin Türkiye'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu aktardı. Gülen'in ABD'de yaşamasından dolayı Türk kamuoyunda “darbe girişiminde ABD'nin desteği olabileceği” yönündeki iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Carter, bununla ilgili ABD yönetimini ve halkının suçlamaması gerektiğini sözlerine ekledi.



Teröristbaşı: Beni vermezler


Fetullahçı Terör Örgütü'nün elebaşı Fetullah Gülen Amerika'ya seslendi. Gülen, “ABD yönetimini, suçluların iadesi sürecini siyasi kan davalarını hayata geçirmek için kullanmaya dönük her türlü çabayı reddetmeye çağırıyorum” dedi. FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen, darbe girişimine saatler kala Twitter üzerinden teröristlerine darbe talimatı verdi. 'Hizmet insanı' başlığıyla seslenen Gülen, “Hizmet insanı, birliği dağılıp kuvvetleri tarumar olduğunda fevkalade inançlı olmalı ve yeniden kanatlanmalı” söylemini kullandı.



O gece 23'te maaşı kesildi


Sosyal Güvenlik Kurumu'dan (SGK), Gülen ile ilgili bir adım geldi. Gülen'in emekli maaşı kesilirken, tüm sosyal güvenlik haklarını da iptal etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gülen'in temmuz ayına kadar “emekli memur” aylığını aldığını, “kesme” talimatını 15 Temmuz saat 23.00'de kendisinin verdiğini açıkladı.






#Fethullah Gülen
#Ashton Carter
8 yıl önce