|

Denizli destan yazdı

TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY'nin darbe girişimine karşı ilk andan itibaren karşı çıkarak meydanları dolduran Denizli, demokrasi destanı yazmaya devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 19:06 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

15 Temmuz'da Ankara'ya ulaşacak yüzlerce komandonun gidişini engelleyen Denizli, bu uğurda verdiği mücadele ile vatan hainlerinin gerçekleştirmeyi planladığı kalkışmanın da kaderini değiştirdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, darbe girişiminin ilk saatlerinde Delikliçınar Meydanı'nı akın eden onbinlerce vatandaşa 15 Mayıs 1919'da Denizli'de Milli Mücadele ateşini yakan Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin taşıdığı sancakla seslenerek herkesin milli iradeye sahip çıkmasını istedi. Denizlililer darbe kalkışmasına karşı evlerine kapanmayarak Delikliçınar Meydanı'nı doldururken Denizli Büyükşehir Belediyesi de alarma geçti. Tüm iş makinelerini seferber eden Denizli Büyükşehir Belediyesi öncelikle Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığı'nın giriş çıkışlarını kapattı. Vatandaşlar ile birlikte Çardak Havaalanı'na da barikat kuran Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin araçları 550 komandoyu Ankara'ya götürecek kargo uçağının havaalanına inişini de engelledi. Komandoların Ankara'ya gidişini durdurarak darbenin çok daha kanlı olmasının önüne geçen Denizlililer adeta demokrasi destanı yazdı.



En büyük düşmanlık


Önder İş Dünyası Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Rasim Erdoğmuş: "Ülkemizin kalkınması için çaba harcadığımız, el birliği ile terör belasına karşı mücadele ettiğimiz bir dönemde 15 Temmuz akşamı hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Bu teşebbüs; Başkomutanımız - Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Meclis Başkanımız, Başbakanımız, Milletvekillerimiz ve Aziz milletimiz tarafından boşa çıkarılmıştır. Dünyanın ekonomik krizler yaşadığı bir ortamda güçlü bir siyasi istikrara en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde demokrasiyi sekteye uğratacak ve ekonomik hayatı alt üst edecek her türlü darbe girişimi ülkemize yapılabilecek en büyük düşmanlıktır. Milletimizin tercihine dışarıdan yapılacak hiçbir müdahaleyi asla kabul etmiyoruz. Hiçbir darbe kalkışması asla meşru değildir, hiçbir gerekçe ile savunulamaz. Her türlü darbe girişimi ekonomik istikrara, kalkınmaya ve geleceğimize kastetmektir. ÖNSİAD ailesi olarak bu hain planın açığa çıkmasından itibaren tüm üyelerimizle birlikte sokaklara, meydanlara çıkarak darbeci hainlere karşı durduk ve millet iradesine sahip çıktık."



Başkan Çelikcan nöbette


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün hain darbe girişiminin başlattığı ilk günden bu yana meydanlarda vatandaşlarla birlikte mücadelesini sürdürüyor. Başkan Çelikcan Adana İstasyon Meydanı'na katılan vatandaşların yemek, su ve çay ihtiyaçlarını her gün karşılamaya devam ediyor. Bunun yanı sıra İstasyon Meydanı'na getirtilen Adana Akdeniz Mehteran Takımı'nın milli marşları ile vatandaşımızın milli birlik ve beraberlik duygularına tercüman oluyor. FETÖ'cü hainlere karşı ikinci bir emir gelene kadar Adanalı vatandaşlarla birlikte dimdik ayakta durarak vatan, millet, bayrak ve demokrasi nöbetine devam edeceklerini belirten Başkan Çelikcan "Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yeni bir emir verene kadar alanlardan, meydanlardan ayrılmayacağız. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da vatandaşlarımızla birlikte omuz omuza vererek dimdik ayaktayız. Milletimiz kendi iradesine sahip çıkmıştır. Tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. 15 Temmuz Türk demokrasisi için bir milat olmuştur" dedi.



Durmak yok yola devam


Ege Yapı Yönetim Kruulu Başkanı H. İnanç Kabadayı: "Ülkemizin birliğini ve yüce milletimizin huzurunu hedef alarak 15 Temmuz gecesi mevcut demokratik yönetimi yok sayan kalkışma girişimini lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz. Halkın iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, TBMM'ye, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a, milletini, bayrağını seven kadirşinas halkımıza, sivil toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına, iş dünyasına, canı pahasına mücadele eden başta Emniyet Teşkilatımız olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemizin birlik beraberliğinin devamı için vatanı ve milleti uğruna hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Yaşanan bu hain kalkışmanın engellenmesiyle beraber hayatın normal akışına dönmesi büyük önem arz ediyor. Özel sektör temsilcileri olarak biz de elimizden geleni yapmalıyız."



Olağanüstü fırsat


Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan: "Ülke olarak sanayicimizle, ihracatçımızla, iş adamı, esnafı ve tüm vatandaşlarla, Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük hedeflere odaklanmışken özellikle devletin içine sızmış paralelci hainlerin darbe girişimleri bizleri bu hedeften caydıramayacaktır. Öncelikle devletimizin bu hainlerden temizlenmesi için, ilan edilen "olağanüstü hali" bir arınma ve fırsat olarak görüyoruz."



Geleceğimizin garantisi sağduyudur


Memorial Sağlık Grubu CEO'su Uğur Genç: "15 Temmuz Cuma günü ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Devletimize, demokratik hak ve özgürlüklerimize sahip çıkan halkımız ile birlikte tüm kurum ve kuruluşların gösterdiği sağduyu, geleceğimizin en önemli garantisidir. Ülkemizin içinde olduğu bu süreçte, milli irademize ve tüm değerlerimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerekmektedir. Türkiye'nin en köklü sağlık kuruluşlarından biri olan Memorial Ailesi olarak devletimiz ve halkımızla omuz omuza bu zor günlerin üstesinden geleceğimize yürekten inanıyor, olaylarda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz."




#Denizli
#FETÖ
#Uğur Genç
8 yıl önce