logo
EDISYON:

Defineden kitap çıktı

Yeni Şafak
01:0027/12/2002, Cuma
G: 22/05/2017, Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

30 yıl boyunca define peşinde koşan emekli öğretmen İbrahim Kılıç aradığı hazineyi bir türlü bulamadı ama 'Hazine Peşinde' adını verdiği bir kitaba sahip oldu.

---------------------------------- manset -------------------------------------------

----------------------- spot -------------------------

"Ah bir gün zengin olsam!" hayaliyle dağ-tepe gezen, tarihî surları, mezarları ve kalıntıları gizlice kazan define avcıları, sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında aynı serüvenin peşindeler. Dağlarda eşkıyalık yapan ya da savaşların ardından topraklarını terketmek zorunda kalan hükümdar ve halkının toprağa gömdükleri hazineleri arayan bu insanlardan biri de babası gibi yıllardır define peşinde koşan emekli öğretmen İbrahim Kılıç. Ömrünü hazine bulup zengin olma hayaliyle geçiren bir babanın ölümünün ardından aynı işe soyunan Kılıç, 30 yıl boyunca Anadolu'da neredeyse çıkmadığı dağ, dinlemediği hazine öyküsü kalmamış. Define aramakla geçen bir ömrün sonunda hiçbirşey bulamayan Kılıç, hazine peşinde yaşadığı macera ve dinlediği öykülerle bir roman yazmış.

Anadolu hazine dolu
"Hazine Peşinde" adını verdiği kitapta define ararken yaşadığı maceraları anlatan Kılıç, "Hâlâ çantamda define çubuklarıyla geziyorum. Hazine bulamadım ama ömrüm dağlarda geçtiği için bol bol temiz hava almış oldum" diyor. Anadolu'nnu her yerinde dünyayı yeniden kuracak kadar hazine olduğunu ileri süren Kılıç, belli tarihî bölgelerdeki hazinelerin ise zaten devlet tarafından bilindiğini ama kazı yapmaya izin verilmediğini söylüyor. Çok büyük hazinelerin gizli olduğunu savunduğu bu bölgelerde gizli define aramanın mümkün olmadığını ifade eden Kılıç, "Bu hazinelere ulaşan kapıların girişleri tuzaklarla kapatılmış. Yeri önceden tespit edilmiş bu hazinelerin çıkarılmasına devlet izin versin, Türkiye'nin bütün dış borçlarını bu paralarla ödeyeyim" diyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.