|

'Darbeyi bizim cemaat yaptı'

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni bombalayan Pilot Üsteğmen Müslim M., darbenin FETÖ tarafından gerçekleştirildiğini bildiğini ve atışları bilerek yaptığını itiraf etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:17 - 19/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

ABD, teröristbaşı Fetullah Gülen'in geçici tutuklanarak iadesi için yapılan başvuruyla ilgili Adalet Bakanlığı'na bir yazı gönderdi. Yazıda, Gülen'den aldığı darbe talimatını Türkiye'ye getiren FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'ün, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssünde olduğuna dair delil olup olmadığı soruldu. Akıncı Üssündeki darbecilere ilişkin yürütülen soruşturma dosyasına giren bir ifade ise, Öksüz'ün Akıncı Üssünde bulunduğunu bir kez daha ortaya çıkardı. Darbe girişiminin ardından kaçan ancak daha sonra yakalanarak tutuklanan Pilot Üsteğmen Müslim M., itirafçı oldu. 15 Temmuz darbe girişimini planlamasına göre pilot yüzbaşı Mete Kaygusuz ile uçacağını ancak DESK'e yardımcı olmak için kaldığını ifade eden Müslim M., kendisinden istenen TBMM'nin ön avlusu, Kızılay meydanı, TÜRKSAT, Jandarma Genel Komutanlığı'nın koordinatlarını verdiğini anlattı. Müslim M., şunları kaydetti:



ÖKSÜZ DE AKINCI ÜSSÜ'NDEYDİ


“Koordinatları belirlerken Ahmet Özçetin Albay 143. Filodan birilerine soruyordu. Biz de bu hedeflerin koordinatlarını belirliyorduk. Daha sonra Ahmet Özçetin 'zaman kaybı oluyor, birlikte 143'e geçelim' dedi. 143 Filo'ya geçtik. Burada Hakan Evrim, Kubilay Selçuk ve tanımadığım sivil şahıslar vardı. Televizyonda Adil Öksüz'ü gördüm. Televizyonda görmeden önce kendisini tanımıyordum. Şu an hatırladığım kadarıyla Adil Öksüz'e benzeyen birini görmüştüm. Yakalanıp cezaevine gittiğimizde Kaygusuz bana Öksüz'ün de orada olduğunu söyledi.”



EMİR, ÖZTÜRK'ÜN DAMADINDAN


Bir ara elektrikler kesildi, uyumaya gittim. Elektrikler gelmeden Tosun Yüzbaşı beni çağırarak uçuşa gitmemi söyledi. Bana koordinat verdiler ama neresi olduğunu söylemediler. 06.15 gibi 141. Filo'dan havalandım. Koordinatları uçağa girdim. Jandarma Genel Komutanlığı'nın önünü gösteriyordu. Kuleden Hakan Karakuş Yarbay (Akın Öztürk'ün damadı) 'atış serbest' deyince kavşağa bir tane görerek ve dalarak atış yaptım. Sonra tekrar havalandım. Bu sefer de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin oradaki cami yakınlarına dalarak ve görerek atış yaptım.



BİLEREK, GÖREREK ATIŞ YAPTIM


Bu sırada kuleden Karakuş ile irtibat halindeydim. Onun talimatları ile atış yaptım. “Daha sonra Erzurum'dan kalkan uçaklar beni önlemeye geldi. Bunun üzerine üsse döndüm. Bu esnada bizim yani hizmet hareketinin, cemaatin darbe yaptığımızı biliyordum. Bilerek atışı yaptım”tekrar havalandım. Bu sefer de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin oradaki cami yakınlarına dalarak ve görerek atış yaptım.





#Darbe gecesi
#TÜRKSAT
#FETÖ
8 yıl önce