|

Darbenin bilişim ayağı çökertildi

FETÖ’nün bilişim yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde başlatılan operasyonda, 105 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:49 - 12/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Darbenin bilişim ayağı çökertildi
Darbenin bilişim ayağı çökertildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ’nün bilişim yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında eski TÜBİTAK, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Sürat Bilişim yönetici ve teknik personelinin de bulunduğu 105 kişinin, örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandığı ve 15 Temmuz’da darbeye teknik anlamada destek vermeye çalıştıkları belirlendi.

105 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gözaltı kararı çerçevesinde, İstanbul merkezli 8 ilde operasyon başlattı. Haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 70’i yakalandı. FETÖ’cü bilişim uzmanlarının, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi örgüt tarafından tüm Türkiye’deki iletişimi kesmekle görevlendirildiği tespit edildi. Kritik kurumlarda görevli olan bilişimci FETÖ’cülerin düzenli olarak örgüte bilgi aktardıkları, çalışmalarla belgelendi.

FETÖ’cülerin 15 Temmuz gecesi uydu görüşmelerinden, TV yayınlarına, GSM görüşmelerinden, kablolu hat görüşmelerine kadar tüm iletişimi karartmak için hazırlık yaptığı ifade edildi. Darbe girişiminin erken saatte başlaması şüphelilerin görev yerlerine gitmelerini engellediği anlaşıldı.

#FETÖ
#Bilişim
#TÜBİTAK
7 yıl önce