|

Darbeler defterini kapattık

Tarih kitaplarının 15 Temmuz gecesi halkın gösterdiği direnişi yazacağını belirten Yıldırım, “15 Temmuz’da, 7 Ağustos’ta darbeler defterini açmamak üzere kapattık” dedi. “14 Ağustos” iddialarına da değinen Yıldırım, 14 Ağustos’un AK Parti’nin 15. kuruluş yıldönümü olduğunu ve hep beraber genel merkezde olacaklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:32 - 9/08/2016 Salı
Yeni Şafak

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, pazar günü Yenikapı'da yapılan Demokrasi ve Şehitleri Mitingi'ne ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Darbeler defterinin bir daha açılmamak üzere kapandığını belirten Yıldırım, özetle şunları söyledi:



7 Ağustos, tarihi bir gün, bir milat, bir dönüm noktasıdır. O gün Çanakkale ruhu, İstiklal ruhu Yenikapı'daydı. Türkiye, pazar günü büyük bir birlik, beraberlik, uzlaşma kapısını araladı. Bu uzlaşma zeminini bundan böyle özenle koruyacağız. Türkiye, eşsiz bir toplumsal mutabakata varmıştır. Bu mutabakat zeminini gözümüz gibi koruyacağız.



ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜYÜZ


Kadınımızla, erkeğimizle, gencimizle, yaşlımızla 79 milyon vatan evladıyla hep oradaydık. Yan yana, omuz omuza demokrasinin yanında, Türkiye düşmanlarının karşısındaydık. Şimdi daha güçlü, daha kudretliyiz. 15 Temmuz'da, 7 Ağustos'ta darbeler defterini açmamak üzere kapattık. Çanakkale şehitleri gibi, İstiklal şehitleri gibi, 15 Temmuz şehitlerimiz de aynı hedef için Hakk'a yürüdüler, şehit oldular.



YENİ BİR DESTAN YAZDILAR


7 Ağustos'ta insanımız, demokrasi zaferinin mührünü Yenikapı'ya vurdu. 15 Temmuz gecesi, demokrasi destanı yazanlar, 7 Ağustos'ta yeni bir destan daha yazdınız.


Terör örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen Türkiye'ye getirilecek ve hesap verecek. Türkiye'yi bombalatan, Meclisi bombalatan, Türkiye'nin silahını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı mutlaka alacak. O din bezirganından, hayasız yalancıdan, eli kanlı katilden mutlaka hesap sorulacak.



RUHLARINI SATAN MÜPTEZELLER


Silahlı darbeye karşı, silahsız bir gücün, halkın gücünün nasıl galip geldiğini tarih kitapları yazacak. Bir kez daha Hakk'ın ve halkın gücünün tankın gücünden çok daha üstün olduğunu 15 Temmuz gecesi dünya aleme gösterdik. Ey şehitler size söz veriyoruz, bu aziz vatanı namert ve kalleşlere çiğnetmeyeceğiz. Hiçbir ihanet şebekesi hiçbir terör örgütü birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacak. Ruhlarını bir dolar karşılığında satan müptezellere Türkiye'nin ruhunu teslim etmeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi Türkiye'yi karanlığa götürmek isteyenler başaramadılar, başaramayacaklar.



15 bin öğretmen 10 bin polis


Öğretmen ve polis adaylarına da bir müjde vermek istediğini aktaran Başbakan Yıldırım, “Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığımız yeni öğretim yılı için 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak. Ayrıca İçişleri Bakanlığımız 10 bin yeni polis alacak” dedi. Başbakan, çitfçiye de müjde verdi: “Kredi ödemelerinde zorluk çeken kooperatif ortaklarının gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyoruz. 268 kooperatifin 33 bin 427 ortağının 640 milyon değerindeki borcunu 5 yıl vadeye yayıyoruz.”



Genel merkezde buluşacağız


FETÖ'nün “14 Ağustos'u bekleyin” dediğini ifade eden Yıldırım, “14 Ağustos önemli. Çünkü 14 Ağustos, Türkiye'ye efsaneler yaşatan AK Parti'nin 15. kuruluş yıldönümü. Kuruluş yıldönümünü de AK Parti'ye, AK Partililere yakışır şekilde anacağız. O gün hep beraber genel merkezde olacağız” dedi. Yıldırım, demokrasi nöbetine bugün itibariyle virgül koyacaklarını söyledi.





#FETÖ
#Darbe girişimi
8 yıl önce