Darbecilerin 400 kişilik atama listesi

Yeni Şafak
06:3217/07/2016, Sunday
G: 17/07/2016, Sunday
Diğer
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş böyle görüntülendi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş böyle görüntülendi.

Darbe girişiminin ardından Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş gözaltına alınırken, Akkuş'un çantasında yaklaşık 400 kişilik bir atama listesi bulundu.

Darbe gerçekleşseydi yürürlüğe konulacaktı. 400 kişilik atama listesi, gözaltına alınan albayın çantasından çıktı. Askeri darbenin önlenmesinin ardından girişimi yapan askerler gözaltına alınmaya başlandı.



NTV'nin haberine göre; Onlardan biri de Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş. Akkuş'un çantasında yaklaşık 400 kişilik bir isim listesi bulundu. Listenin, darbe girişiminin başarılı olması halinde bazı askeri görevler için hazırlandığı belirtildi. Atamaların çoğunun Hava Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan olacağı öğrenildi



Listeye göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Nedim Karabulut, Türk Hava Yolları Genel Müdürü olacaktı.



Hava Harp Akademisi Komutanlığı'ndan Orhan Tolluoğlu, Atatürk Havalimanı Müdürlüğü'ne, Hava Harp Okulu'ndan Ahmet Gümüş ise İş Bankası Genel Müdürlüğü'ne getirilecekti.



Anadolu Ajansı ve TRT'deki müdürlüklere de askerler getirilecekti.


#Yurdakul Akkuş
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.