|

Darbecilere nezaret etmiş

FETÖ davalarında darbecilere nezaret eden teğmen ankesöre takıldı. Şırnak’taki soruşturmada ardışık arandığı tespit edilen Emre Ü. itirafçı oldu. FETÖ’cü eski subay, sanıkların duruşmalarda yaptığı yazışmaları tespit edip tutanak tuttuğunu belirterek kendini savunmaya çalıştı.

Osman Özgan
04:00 - 6/07/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:21 - 6/07/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü
Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü

FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına büyük darbe vuran ankesör soruşturmalarıyla örgüt üyeleri deşifre olmaya devam ediyor. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Sincan Cezaevi'nde görevli teğmen Emre Ü.'nün, mahrem imamlar tarafından arandığı belirlendi. 2018 Ekim'de gözaltına alınan Emre Ü. hakkında “FETÖ üyesi olmak” suçundan dava açıldı. Dava dosyası, yetkisizlik kararıyla Emre Ü.'nün görev yaptığı Ankara'ya gönderildi.


HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Soruşturma aşamasında itirafçı olan Ü.'nün yargılandığı davanın ilk duruşması, 3 Temmuz'da Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 2009'da askeri okuldan mezun olup jandarma astsubay olarak göreve başladığını, 2017'de ise subaylığa geçiş yaptığını anlatan Emre Ü., aynı yıl Sincan Cezaevi'ne sevk takım komutanı olarak atandığını söyledi. Emre Ü., mahrem imamlar tarafından ankesörlü telefonlardan arandığını da kabul etti.

2015'in sonlarına doğru örgütten koptuğunu ileri süren Emre Ü., kendisini şöyle savunmaya çalıştı: “Sincan Cezaevi'nde görev yaptığım dönem FETÖ sanıklarının birbirleriyle yazışmalarını tespit edip tutanak tuttum, mahkeme dosyalarına eklettim. 17-25 Aralık'tan sonra siyasi olaylar gündeme gelince kendilerinden ayrıldım. 2015'in sonlarına doğru da bağlantımı kopardım. O tarihten bu yana kimseyle görüşmedim.”

ARDIŞIK ARANMIŞ

Dava dosyasında yer alan bilgilere göre, Şırnak'ta bulunan 30 ankesörlü-kontörlü telefon üzerinde yapılan çalışma neticesinde sanık Ü.'nün, 2012 ve 2013 yıllarında 10 kez arandığı belirlendi. Ayrıca Ü.'den hemen önce ya da sonra başka askerlerin de aranması suretiyle ardışık aramaların bulunduğu belirlendi. Şüphelinin askeri sınavlara FETÖ'nün etüt merkezinde hazırlandığı, askeri okul dönemi ile görev yaptığı Kırklareli, Şırnak ve Kocaeli'de FETÖ'cülerle görüştüğü tespit edildi.

#FETÖ
#Emre Ü.
#Şırnak
5 yıl önce