|

Darbe sevicinin akıl tutulması

FETÖ'cü askerlerin kalkıştığı darbe girişimi halkın direnişiyle karşılaşınca püskürtüldü. Darbenin plancısı ve ihanet subaylarının emrinde olan binlerce asker yakalandı. Darbe girişiminin olduğu Cuma gününden beri suskun kalan Emrah Serbes, hainlerin başarısızlığını hazmedemeyerek, "16 Temmuz AKP sivil darbesinin başlangıcıdır" diyerek yaşadıkları akıl tutulmasını gözler önüne serdi.

Yeni Şafak
11:51 - 20/07/2016 среда
Güncelleme: 12:41 - 20/07/2016 среда
Yeni Şafak

15 Temmuz akşamı FETÖ'cü ihanet subayları, darbe girişiminde bulunarak aralarında polis ve askerlerin de olduğu 250'ye yakın kişiyi katletti. Halkın destansı direnişiyle karşılaşan darbeciler, kalkışmaya başladıkları gecenin sabahında teslim olmak zorunda kaldı. Aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu çok sayıda askerler, karakollarda, spor salonlarında ve ağıllarda gözaltında tutuldu.



Darbe girişiminin başladığı andan itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Bakanlar ve siyasiler tepkilerini net bir şekilde ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı meydanlara davet etmesinin üzerine, darbeciler püskürtüldü.



Darbe geldi diye sevinen bazı kesimler ise, darbecilerin teslim olmasının ardından 'tiyatro' yalanını savundu. Meydanlara inmeyip demokrasi nöbetine katılmayan, hatta hakaret edenlerin yanında, bazıları da "Halk darbeci" diyerek daha da küstahlaştı.



Darbenin püskürtülmesinden rahatsız oldu


Darbe girişiminin başladığı Cuma akşamından beri sesi çıkmayan Emrah Serbes de skandal bir açıklamada bulundu. Halkın demokrasi zaferi için "AKP sivil darbesi" ifadelerini kullanan Serbes, "Sokaklarda yükselen de faşizmdir darbe karşıtlığı değil. AKP'nin dümen suyuna girmeyen herkesi darbeci ilan etmek vaktinde cemaatin de uyguladığı bir taktikti, bugün de aynı baskıyı kuruyorlar" ifadelerini kullandı.










Barıştan dem vuran Serbes, geçtiğimiz yıl 10 Ekim'de Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonrasında sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almıştı. Serbes'in kullandığı, "Eli kanlı Tayyip Erdoğan diktasıyla asla uzlaşma yok. Ya barış ya barbarlık" ifadeleri sosyal medya kullanıcıları tarafından, "Bunların düşüncesi bu. Ülkeyi bölmek" şeklinde yorumlanmıştı.










Önemli karar açıklayacağız




#FETÖ
#Darbe
#Emrah Serbes
8 лет назад