|

Darbe şehitlerinin çocuklarına yüzde 100 burs

FETÖ'cü darbe girişimin ardından örgütün üniformalı teröristlerinin sokaklarda şehit ettiği 240 duyarlı vatandaşın ailesi için Şehir Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi ve Birikim Okulları çalışma başlattı. Şehit çocuklarına yüzde 100 burs imkanı tanınacak.

Yeni Şafak
23:21 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 00:09 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Aksaray Özel Haraket Daire Başkan Yardımcısı şehit Önder Güzel'i, eşi ve çocukları üniformayla uğurlamıştı.
Aksaray Özel Haraket Daire Başkan Yardımcısı şehit Önder Güzel'i, eşi ve çocukları üniformayla uğurlamıştı.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sırasında 55'i Ankara'da, 5'i İstanbul'da, 2'si Muğla'da olmak üzere 62 polis, 4'ü Ankara, biri İstanbul'da 5 asker, 78'i Ankara, 94'ü İstanbul, 1'i Malatya'da 173'ü sivil toplam 240 kişi şehit oldu.



Şehir Üniversitesi, şehit yakınları için önemli bir çalışmaya imza attığını duyurdu. Söz konusu açıklamaya göre, şehit statüsünün tanınmasıyla beraber şehit çocuklarına yüzde 100 eğitim imkanı verilecek.







Şehit Üniversitesi'nin örnek çalışmasına Birikim Okulları'ndan da destek geldi. Demokrasi şehitlerinin çocuklarına, anasınıfından üniversiteye dek ücretsiz eğitim imkanı tanınacak.







Nişantaşı Üniversitesi de "Demokrasi şehitlerimizin, eğitimine devam eden ve bu yıl sınava giren çocuklarına %100 burs vermekten şeref duyarız" açıklamasıyla alınan kararı açıkladı.








#FETÖ
#Şehir Üniversitesi
#Birikim Okulları
8 yıl önce