|

Darbe hazırlığını 2008’de kahvehanelerde başlatmışlar

FETÖ'nün gücünü en üst seviyede kullanmak için 9 bölgede bulunan farklı hava komutanlıklarının sayısını 2008'de 2'ye indirme projesini devreye soktuğu ortaya çıktı. Bu projenin mimarları ise Erdoğan'a suikasti planlayan ekibin lideri Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, 'Paşa' lakaplı Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu ve Kıdemli Başçavuş Yılmaz Bahar. Dün yakalanan Kuzu'nun 2008 yılında personeli kahvehanelerde ikna için toplayıp uzun konuşmalar yaptığı öne sürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 12:25 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın rehin alınması ile ilgili harekatın merkezi Konya 3. Ana Jet Üs'ünde görevli Astsubay S.K tanık sıfatıyla ifade verdi. S.K verdiği ifadede FETÖ'nün darbe hazırlıklarının 2008 yılına dayandığını anlattı. Söze yıllardır tanıklık ettiğim bazı olayları anlatmak istiyorum diye başlayan S.K yaşadıklarını şöyle aktardı: 15 Temmuz günü ben dış Görevde Adana'daydım ancak Konya 3. Ana Jet Üs'sünde yaşadığım bazı olayları anlatmak istiyorum. Yaklaşık 1 sene önce MAK Tim'lerine izahı mümkün olmayan son teknoloji üst düzey silah ve mühimmat alındı. Elimizde M4A1 makineli tüfek varken HK416 alındı. Bizim işimizle alakası olmayan keskin nişancı silahları envantere eklendi. Bunun hainlik olduğunu söyledim. Eleştirdim. Bu nedenle TSK'daki FETÖ mensupları beni sevmemişlerdir. “



PROJENİN 2 MİMARI ARANIYOR


2014 yılına kadar 9 farklı hava bölgesi, personelin karşı çıkmasına rağmen birleştirilerek İzmir ve Konya'da konumlandırılarak bu sayı 2'ye indirildi. FETÖ bu yolla iki ilde toplanan filolaları en etkili bir şekilde kullanmayı amaçladı. Projenin mimarlarının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otele saldıran Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, 'Paşa' lakaplı FETÖ'nün Üs İmamı Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu ve Konya 3. Ana Jet Üs imamı Kıdemli Başçavuş Yılmaz Bahar olduğu tespit edildi.



DARBE HAZIRLIĞI 2008'E DAYANIYOR


S.K tanık sıfatıyla verdiği ifadesinde şunları anlattı: 16 yıldır MAK timinde görev yapıyorum. Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, 'Paşa' lakabı ile tanınır. Hatta bazı paşalar kendisinden emir bile alır. FETÖ'nün üs imamıdır. Konya 3. Ana Jet Üs'sü imamı ise Kıdemli Başçavuş Yılmaz Bahar'dır. Bu 3 isim 2014 yılına kadar sürekli toplantılar sohbetler yaparak bizleri 9 ana üs bölgesinin 2'ye inmesi için ikna etmeye çalıştı. 2008 yılında İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda kurstayken bizi bir kahvehanede topladılar. 'Paşa' lakaplı Zekeriya Kuzu, 'Alevi kökenli personel sisteme ve ahlakımıza zarar veriyor. 9 bölgede faaliyet gösteren timler 2 bölgede toplanmalı' dedi.





MAK: TSK'NIN EN GÖZDE TİMİ


Gitar çalan, kız arkadaşı olan, alkol alan personeli sosyal medyadan takip ederek yaşam tarzları kendilerinden farklı olanları idari ve adli soruşturmalarla meslekten ihraç ya da istifaya zorladılar. Bu yolla TSK'nın en gözde timi MAK'ı kontrol etmeyi hedeflediler. En etkin oldukları yer Hava Kuvvetleri Komutanlığı, sonrasında ise MAK Tim'leridir. Hava kuvvetleri TSK'nın en etkili birimidir. MAK Tim'leri ise en donanımlı, ateş gücü kabiliyeti en yüksek ve eğitimi en zor birimdir."



LAKABI KÜÇÜK GÖKHAN


Tanık S.K görevli olduğu MAK Tim'lerinde FETÖ mensubu 44 kişiden şüphelendiğini söyledi ve isimlerini tek tek verdi. Konya KOM Müdürlüğü'nün yaptığı tespitlere göre verilen isimlerden 25'inin 15 Temmuz darbe girişiminde görev aldığını belirledi. Tanık S.K'nın verdiği bilgilere göre işte o isimlerden sadece bir kaçı: "Hava Pilot Kurmay Yarbay İrfan Alkan: Yurt dışına giden tüm görevlere FETÖ mensuplarını gönderir. Hava Pilot Kurmay Binbaşı Mehmet Fatih Özkan: Harekat Subayı 135. Filo Komutan Yardımcısı. 2 helikopter ve 27 kişilik mürettebatla darbe teşebbüsüne katıldı. Hava Piyade Kurmay Binbaşı Gökhan Maldar: MAK Bölük Komutanı, lakabı 'Küçük Gökhan'dır. Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmez Ateş'in varisi olarak bilinir. Hava Piyade Kıdemli Başçavuş Yılmaz Bahar: 41. MAK Tim komutanı. FETÖ'nün Konya üs imamıdır.



SİVİL HALKA ATEŞ EDEN ÜS İMAMI


Hava Piyade Kıdemli Başçavuş Aydoğan Dirik: 42 MAK Tim komutanı. Darbe kalkışmasından sonra 'Bundan sonra Aleviler güçlenir' diye tepki gösterdi. Akıncılar Üs'sünde sivil halka ateş ederek 12 sivilin öldürülmesi olayına karışanlardan birisi olan Hava Piyade Kıdemli Başçavuş Erdoğan Durgun: Birlik içerisinde mezhep ayrımcılığı yaparak personeli birbirine düşürür. Bir keresinde Filo Komutanı Yarbay İrfan Alkan'ı bile bağırarak azarladığını duymuştum."



#FETÖ
#Hava Kuvvetleri
#Abidin Ünal
#Zekeriya Kuzu
8 yıl önce