|

Damadın İncirlik yalanı

ABD destekli darbe girişiminin 1 numarası olduğu iddia edilen YAŞ Üyesi Org. Akın Öztürk'ün paralel örgüt üyesi damadı Yarbay Hakan Karakuş, sorguda 'üç maymun'u oynadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2016 среда
Güncelleme: 23:18 - 26/07/2016 вторник
Yeni Şafak

Önceki gün yakalanan Karakuş, savcılık sorgusunda 15 Temmuz ihanet planından haberi olmadığını savundu. Darbe girişiminin farkına olay gecesi saat 22.30'da vardığını ileri süren Karakuş, ihanetin merkez üssü Akıncılar'a Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın üniformalı teröristler tarafından rehin olarak getirilişini de net olarak göremediğini savundu. “Dürbünle baktığımda komutanı arabaya bindirip 141. Filo'ya götürdüler, hava karanlık olduğundan elleri bağlı olup olmadığını göremedim. Sabaha karşı helikopter ve uçaklar geldi, pist ve kuleye atış yaptılar. Helikopterler saat 06.00'da piste iniş yapınca, Özel Kuvvet elemanları indi, kuleye ateş açılınca sığınağa, 06.30'da da eve kaçtım” diyen Karakuş, darbecilerin kurduğu 'Yurtta Sulh Konseyi'nden de haberi olmadığını öne sürdü.



69 BANKNOT, HATIRAYMIŞ


FETÖ ile bağlantısı olmadığını iddia eden Karakuş, ihanet gecesi teröristlerce kullanılan ve Ankara'yı bombalayan uçakların kalkmaması için Akıncılar Üssü'ne operasyon düzenlendiğini hatırlattı. Akıncılar pistlerinin Eskişehir Üssü'nden kalkan F4 uçaklarından atılan bombalarca tahrip edildiğini 'unutan' Karakuş, bu gerçeği çarpıtarak, darbeye karşı duran uçakların İncirlik'ten havalandığını iddia etti. Evinde, darbeci subaylara FETÖ lideri Fetullah Gülen'in gönderdiği 'F' harfli 1 dolarlık banknotlardan tam 69 adet bulunmasını ise damat Karakuş, şöyle yorumladı: “Ben bu dolarları Amerika'ya tatbikata gittiğimde harcamalar sonrasında artan para üstleri şeklinde biriktirdim. Onlar hatıra olsun diye çekmecede duruyordu...”


#Akın Öztürk
#Hakan Karakuş
8 лет назад