|

DAEŞ'in haberleşme sistemi deşifre oldu

FETÖ'nün örgüt içi yazışma sisteminin deşifre edilmesinden sonra bir başka terör örgütü DAEŞ'in de örgüt içi haberleşme sistemi gün yüzüne çıktı. DAEŞ üyelerinin tıpkı 'Bylock' gibi yüksek seviyeli kriptolama sistemiyle dizayn edilen 'TrueCrypt' programıyla ülke içerisindeki eylemler için haberleştikleri tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 12:18 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

İstihbarat birimleri Türkiye'yi hedef alan terör örgütlerinin örgüt içi yazışma programlarını tek tek çözüyor. FETÖ'nün örgüt içi yazışma sistemi Bylock'un tespit edilmesinden sonra, terör örgütü DAEŞ'in örgüt içi mesajlaşma programını da deşifre edildi. 'Truecrypt' isimli programın DEAŞ üyeleri arasında yüksek seviyeli kriptolama yaparak dosya ve klasörleri farklı formatlarda gösterdiği belirlendi. Gösterilen farklı formatlarla oluşturulan şifreyi örgüt üyesi olmayan kişilerin görmesinin imkansız olduğu tespit edilirken, örgüt militanları arasında yapılacak olan eylemlerde haberleşme amacıyla kullanıldığı ortaya çıkarıldı.



ÖRGÜTSEL DÖKÜMANLARA EL KONULDU


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu ve TEM Şube Müdürlüğü, DAEŞ'in İstanbul yapılanmasında etkin konumda bulunan üyelerine yönelik operasyonların sıklaştırdı. Geçtiğimiz aylarda DAEŞ'in İstanbul yapılanmasında faaliyet gösteren H.T isimli şüphelinin ev ve işyerine operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan H.T'nin ev ve iş yerinde yapılan operasyonda çok sayıda sim kartı, flash bellek, Arapça ve Rusça yazılmış örgütsel dökümana el konuldu. El konulan malzemeler arasında İstanbul'dan Irak'taki DAEŞ üyelerine gönderilmek üzere çuvallarla elbise ele geçirildi.



“MUSUL'LA GÖRÜŞMEK İÇİN KULLANDIM”


H.T'nin evinden çıkan flash belleklerden bir tanesinde yapılan inceleme sonucunda, DAEŞ üyelerinin ülke içerisindeki eylemlerde haberleşme amacıyla kullandığı 'TrueCrypt' isimli programın kurulum dosyalarına rastlandı. H.T'ye savcılık sorgusunda programı neden kullandığı sorulurken, H.T, örgütün en önemli merkezlerinden olan ve bugünlerde koalisyon güçleri tarafından operasyon düzenlenen Irak'ın Musul kentindeki akrabalarıyla görüşmek amacıyla kullandığı iddiasında bulundu.



10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR


Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu H.T hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapsinin istendiği iddianame İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianame mahkeme tarafından kabul edilirken H.T önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.





#DAEŞ
#FETÖ
#TrueCrypt
8 yıl önce