|

Cuntanın B planı mezhep kışkırtması

15 Temmuz darbe girişimi başarısız olan Fethullah Gülen’in teröristleri, B planını devreye sokmaya başladı. Teröristler, halkı provoke ederek mezhep kışkırtması yapmaya başladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Asırlardır bu topraklarda kardeş olarak yaşayan insanları birbirine düşman etmek isteyen küresel darbecileri alt edeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 23:21 - 18/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Darbe girişiminde başarısız olan FETÖ'cüler, bu sefer halkı provoke ederek mezhep kışkırtması yapmak istediler. Ancak bu girişimleri karşılık bulmadı. Malatya'da Alevi vatandaşlara yönelik saldırı yapıldığı yönünde iddiaları değerlendiren AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nda görev yapan Alevi başkan yardımcısı Yalçın Özdemir, hedefin toplumsal kargaşa çıkarmak olduğunu söyledi. “Darbe başarıya ulaşamayınca arkasından hedefleri toplumsal kargaşa çıkarmak” olduğunu ifade eden Özdemir, “Bizim bunun önüne geçmemizin önemli araçlarından bir tanesi meydanlarda bütün kesimlerin yan yana gelip cuntaya karşı gelinmesidir” dedi.



BAŞARILI OLAMADILAR


FETÖ'nün Alevi Bektaşi Federasyonu adı altında çakma örgütler kurduğunu hatırlatan Özdemir, şunları söyledi: “Alevilerin federasyonu olmasına rağmen aynı isim altında FETÖ Alevi Bektaşi Federasyonu kurmaya kalktı ve kurdular. Bazı vakıflar buna alet edildi. Malatya, Erzurum, Sivas ve İstanbul ve Ankara'nın bazı mahallelerindeki gibi hassas mahalleler gibi Alevilerin yaşadığı yörelere yönelik olarak siyasi bir kışkırtma bir toplumsal kargaşa yaratma darbenin başarıya ulaşmamasının ardından darbecilerin yapacağı ilk iştir. Bu ne Malatya'da ne de başka yerde başarılı olmuştur.”



ORTAK BİR SLOGAN BELİRLEYELİM


“Bizim bunun önüne geçebilmemizin yolu meydanlarda “cuntalara hayır” etrafında toplanarak kimseyi ötekileştirmeyen kimseyi kimliğinden dolayı yalnızlaştırmayan bir ortak slogan belirlenmesidir. Demokrasi cephesinde buluşması lazım. Meydanlarda tek bir siyasi partinin öngördüğü slogan atılırsa toplumun diğer kesimi ürker perdenin arkasında siyasi kışkırtıcılığa zemin yaratılmış olur.”



PROVOKASYONA DİKKAT!


STK'lar da 15 Temmuz darbe girişimini birlik olarak geri püskürten 79 milyona birlik olun provokasyonlara mahal vermeyin çağrısı yaptı. "Birlikteliğimizi sadece darbecilere değil tüm dünyaya gösterdik 79 milyon kardeşiz ben değil biziz. Bu anlayışla hareket edeceğiz" diyerek çıkarılmak istenen Alevi- Sünni çatışmalarına dikkat çeken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Anadolu topraklarında asırlardır kardeş olarak yaşayan insanları birbirine düşman etmek isteyen küresel darbecileri alt edeceğiz. Aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişilerin senaryolarını saflarımızı sıklaştırarak bozacağız. Ortak geleceğimizi, değerlerimizi ve birlikte yaşama irademizi hep birlikte koruyacağız” dedi.



DÜNYA HALKLARINA ÖRNEK


İç ve dış şer güçlerin ülkenin bütünlüğünü mezhep çatışmalarıyla bozmaya çalışacağını belirten Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı ( AKDAV) yöneticisi araştırmacı yazar Ramazan Kayan, “Halkımızın basireti sağduyusu tüm bu şeytani emelleri boşa çıkaracaktır. Türkiye'deki bu sivil direniş dünya halklarına bir örnek teşkil ediyor. Şu an bundan rahatsız olan dış mihraplar yeni hileler sergilemeye çalışacak, halkın sivil insiyatifi tüm kumpasları boşa çıkaracaktır” diye konuştu.



SOSYAL MEDYADA KIŞKIRTMA


Karışık ortamdan faydalanarak milleti birbirine düşürmek isteyen ve darbenin devamını sağlamak için Alevi-Sünni arasında çatışma çıkarma çalışmalarına karşı olduğunun altını çizen İHH Başkan Vekili Yavuz Dede ise şunları söyledi : “Ülkenin bütünlüğünü koruma konusunda gereken birlikteliği gösteren halkımız özellikle sosyal medyada provokatörlere dikkat etmeli. Resimlere montaj yaparak ve yalan haber yayarak ortalığı karıştırmaya birliği bozmaya çalışıyorlar buna karşı herkesin çok hassas olması lazım" dedi



YAPILAN TERÖRİST FAALİYETİ


Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ ve Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası (Udem-Hak-Sen) Genel Başkanı Abdullah Peker de darbe girişimine tepki gösterdi. Dağ, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin 15 Temmuz 2016 günü bir darbe girişimine sahne olduğunu, demokrasinin askıya alınmaya çalışıldığını, ulusun iradesini temsil eden TBMM'nin bombalandığını ve yaşanan olaylarda çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiğini anımsattı. Dağ, içten ve dıştan gelen bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı birlik ve beraberlik içinde olunmasının önemine dikkati çekti. Dağ, provokatörlere ve provokasyonlara müsaade etmeden herkesi sağduyuya çağırdı.



#Fethullah Gülen
#Memur-Sen
#Ali Yalçın
8 yıl önce