|

Cuntacılar Conta yaktılar

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Bakanlar Kurulu tarafından alınan OHAL kararı, 346 oyla Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. AK Parti ve MHP tezkereye ‘evet’ oyu verirken gelenek değişmedi, CHP HDP ile ‘hayır’ dedi. Teşekkür konuşması yapan Başbakan Yıldırım, “Cuntacılar conta yaktı, yolda kaldı, halkın iradesi kazandı” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 21:44 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Bakanlar Kurulu tarafından alınan OHAL kararı, 346 oyla Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. AK Parti ve MHP tezkereye 'evet' oyu verirken gelenek değişmedi, CHP HDP ile 'hayır'da buluştu. Tezkere oylamasına 461 vekil katılırken oylamada 115 ret kararı çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıkladığı “Türkiye'de 3 ay süreyle olağanüstü hal ilanı”na ilk tepki CHP ve HDP 'den geldi. Başbakanlık tezkeresine CHP ve HDP 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı. CHP ve HDP aynı cümlede buluştu, Olağanüstü halin Meclisi devre dışı bırakmak olduğunu savundu.



GÜLEN'İN EMİR VE KOMUTASI ALTINDA


Resmi Gazete'de yayımlanan olağanüstü hal kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresi, dün TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. Saat 14.00'te başlayan Genel Kurul'da partiler adına 20'şer dakika konuşma yapıldı. AK Parti adına konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in emir ve komutası altında hain bir darbe teşebbüsünde bulunduğunu söyledi. OHAL'e ilişkin açıklamalarda bulunan Bozdağ, kararın millete karşı alınmadığını söyledi. Bozdağ, “Türkiye pek çok krizi yönetmiştir ancak karşı karşıya olduğumuz kriz diğer krizler gibi değildir. Bunlar Allah'a karşı dahi takiye yapıyorlar, sana bana takiye yapıp gizlenmeleri o kadar zor değil. O nedenle, bunların karşısında hepimizin birlikte hareket etmesi ve bunlarla mücadele noktasında alınmış bu olağanüstü hâl kararının gerekliliği ve uygulanması çok açık bir zaruret olarak ortada durmaktadır” diye konuştu.



AMACIMIZ 3 AYDAN ÖNCE TAMAMLAMAK


Hükümetin kendisine olağanüstü çalışma ve seferberlik ilan ettiğini ifade eden Bozdağ,darbe teşebbüsünün artçılarının olabileceğini belirtti. Bozdağ, “Üç ay koyduk süreyi ama bu üç ayı tamamlamak zorunda değiliz. Amacımız, üç aydan daha kısa süre içerisinde atacağımız adımları atmak, yapacaklarımızı yapmak ve süre dolmadan da OHAL'i yeniden kaldırmaktır. Planlamalarımıza göre biz bunu üç ay içerisinde, en geç, tamamlayacağız ama daha erken de tamamlamak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz” dedi.



346 OY İLE KABUL EDİLDİ


Görüşmelerinin ardından tezkere üzerinde oylamaya geçildi. Açık oylamada yapıldı. OHAL tezkeresi Meclis Genel Kurulu'nda, 346 oyla kabul edildi. Tezkere oylamasına 461 vekil katılırken oylamada 115 ret kararı çıktı. Buna göre Anayasa'nın 120. maddesi ile Olağanüstü Hal Kanunu'nun 3. maddesinin (b) bendi kapsamında, ülke genelinde 21 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 01.00'den itibaren 90 gün süreyle olağanüstü hal ilan edildi.



DEVLET KENDİSİNE OHAL İLAN ETTİ


Oylamanın ardından teşekkür konuşması yapan Başbakan Yıldırım OHAL ile devlet içine yıllardan beri kümelenmiş FETÖ çetelerinin bir bir temizleneceğini söyledi. Yıldırım, “Ülkemizin istikbaline,demokrasisine zarar vermeye kalkışan mihraklar ayağa kalkmamak üzere bertaraf edilecek” dedi. Siyasi parti gruplarından beklentisini söyleyen Yıldırım şunları ifade etti: “Başlattığımız birlikteliğin bu beladan kurtulmak için yapılacak düzenlemelerde de devam etmesi.” Halkın gücünün tankın gücüne galip geldiğini de vurgulayan Yıldırım, “Cuntacılar conta yaktı, yolda kaldı, halkın iradesi kazandı” dedi.


#FETÖ
#Bakanlar Kurulu
#OHAL
8 yıl önce