|

Cuntacıdan itiraf

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçirmeye çalışan cuntacıların yargılandığı davada bir sanık itirafçı oldu. Astsubay Bekir Kurt, ortaokuldan itibaren FETÖ’nün içerisinde yer aldığını belirterek, 15 Temmuz kalkışmasından 3 gün önce kendisiyle ilgilenen “Nesimi” kod adlı imamla bir araya geldiğini anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:40 - 2/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçirmeye çalışan cuntacıların yargılandığı davada bir sanık itirafçı oldu.
Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçirmeye çalışan cuntacıların yargılandığı davada bir sanık itirafçı oldu.

15 Temmuz gecesi Ankara Gölbaşı'nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı (ÖKK) ele geçirmeye çalışan 67'si tutuklu, 2'si firari toplam 69 kişinin yargılandığı davanın ikinci gününde sanık savunmalarının alınmasına devam edildi. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir, kardeşleri Soner ve Savaş Halisdemir, darbeciler tarafından vurularak yaralanan Astsubay İsmail Oğuz da katıldı.



ORTAOKULDAN BERİ FETÖ'NÜN İÇİNDE


15 Temmuz gece ÖKK'de görev yaptığı Lojistik Destek Bakım Bölüğü'nde nöbetçi olan sanıklardan Astsubay Başçavuş Bekir Kurt, duruşmada yaptığı savunmada etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek, itiraflarda bulundu. “Gülen cemaati veya hizmet hareketi olarak bilinen ve 15 Temmuz'dan sonra terör örgütü olduğunu anladığım FETÖ ile irtibatlıydım” diyen Kurt, örgüt ile ortaokul yıllarında dershanelerine gitmesi sonucu tanıştığını anlattı.



3 GÜN ÖNCE İMAMLA GÖRÜŞTÜM


Örgütün mahrem imamlarıyla 15 günde bir görüştüklerini söyleyen Kurt, kendisiyle ilgilenen imamları da tek tek deşifre etti. Kurt, Örgüte maaşının yüzde 5'ini himmet adı altında verdiğini kaydetti. En son 12 Temmuz günü kendisiyle ilgilenen Nesimi isimli imamla bir araya geldiklerini kaydeden Kurt, “Kendisi bana, ülkede sıkıntıların yaşandığını, bir subayın gelip yardım isterse yardımcı olmamı söyledi. Bu kişinin kim olduğunu sorunca 'o seni tanıyor' dedi. Bu talebi kabul ettim ancak darbe girişimine katılmadım” ifadelerini kullandı.



KANDIRILDIM YALANI


Bekir Kurt, savunmasında şunları söyled: “Biz en alt kademesiyle görüştüğümüz için bunların kötü bir yapılanma olduğunu fark edemedik. Yapılan haberlerden falan gördüm ama kendileri, 'Bizim alakamız yok 17-25 Aralık süreciyle' dediler. 'Hükümeti devirmeye çalışıyoruz, rahatsızız, operasyonları biz düzenliyoruz' deselerdi ben de terör örgütü olduğuna inanırdım. Ama bize 'polisin operasyonu, bizim dahlimiz yok' dediler. Ben de görüşmeye devam ettim."



GÖNLÜMÜ KAPTIRDIM AYIBI GÖREMEDİM


"Bir kişiye gönlünüzü kaptırırsınız, ayıbını görmezsiniz. Küçük yaşta tanıştık, ayıpları, kusurları gözümüze batmadı ta ki ihanet ettiklerini görene kadar. Bunların bu şekilde bir ihanet şebekesi olduğunu bilmiyordum aldatıldık, kandırıldım. Ben bu örgütün hain yüzünü 15 Temmuz'dan sonra gördüm. Pişmanım.



Darbe günü toplantı


15 Temmuz gecesi ÖKK'nin nizamiyesini ele geçirerek, darbe karşıtlarına ateş eden ekipte yer alan Teğmen Bilal Tosun ise ÖKK'de kursiyer olduğunu, 15 Temmuz günü mezun olacakken, törenin 14 Temmuz'a alındığını anlattı. 15 Temmuz günü mesai bitimine yakın tatbikat yapılacağının söylendiğini iddia eden Tosun, bunun üzerine Sezgin Üsteğmen'in evinde toplandıklarını belirtti. Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu'nun sorusu üzerine Tosun, bu toplantıda 8 kişi olduklarını, bunların arasında beraber yargılandıkları bazı sanıkların da olduğunu söyledi.








#FETÖ
#15 Temmuz
#Gölbaşı
7 yıl önce